Πλημμύρισαν τα Φάρσαλα και προκλήθηκαν ζημιές στα παράλια

13:33 22/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές από την κακοκαιρία στο νομό Λάρισας και ειδικότερα στα Φάρσαλα και στα παράλια όπου σημειώθηκαν πολλές καταστροφές σε υποδομές, σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες.

Στην πόλη των Φαρσάλων και συγκεκριμένα στην είσοδο της πόλης από Λάρισα, στον οικισμό των Ρομά και προς την οδό Βόλου από χθες το απόγευμα έως αυτήν την ώρα οχήματα και 16 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας και του Κλιμακίου Φαρσάλων επιχειρούν την άντληση υδάτων από πλημυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Μέχρι

στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει προβεί στην άντληση υδάτων από 22 σπίτια ενώ διασώθηκαν και 14 άτομα που κινδύνεψαν από τα χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού κατέκλυσαν την περιοχή. Από τους παραπάνω, 9 χρειάστηκε απεγκλωβισμός από τα οχήματα τους και υπόλοιποι από τα σπίτια τους που ήταν πλημμυρισμένα.

Στο πόδι βρίσκονται από χθες το απόγευμα και συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαρσάλων και της Περιφερειακής Ενότητα Λάρισας. Ανάλογα προβλήματα προέκυψαν και στα παράλια του Αγιοκάμπου και του Κόκκινου Νερού από την υπερχείλιση ρεμάτων.

Στο Κόκκινο Νερό οι κάτοικοι του πέρασαν δύσκολες ώρες καθώς αποκλείστηκαν και μαζί τους οι 150 Πολωνοί τουρίστες. Από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων της περιοχής δεν γλίτωσε ούτε η γέφυρα του συλλόγου η οποία παρασύρθηκε. Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν την απουσία έργων υποδομών που θα προστατεύσουν τους ίδιους και τις περιουσίες τους.

Από την έντονη βροχόπτωση προβλήματα έχουν προκληθεί και στις καλλιέργειες του Θεσσαλικού κάμπου και κυρίως αυτές που είναι στην περίοδο της συγκομιδής, σιτηρά, βαμβάκι και δενδροκαλλιέργειες.

The post Πλημμύρισαν τα Φάρσαλα και προκλήθηκαν ζημιές στα παράλια appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα