Η άλλη όψη του Δημήτρη Λαμπριανίδη

Στην άλλη όψη της κυριακάτικης Σημερινής, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Δημήτρης Λαμπριανίδης μιλάει για τη ζωή του.

Η ζωή μέχρι τα 19, το ατύχημα που τον άφησε ανάπηρο, οι δραστηριότητες στη φύση και η φιλοσοφία ενός ανθρώπου που ακόμα αγαπάει την ταχύτητα.

"Μια συμβουλή που δίνω στους νέους είναι να μη βιαστούν να πάρουν γρήγορες μηχανές και γρήγορα αυτοκίνητα", λέει και συμπληρώνει ότι "ο άνθρωπος δεν μπορεί ούτως ή άλλως να είναι μια ανεξάρτητη μονάδα. Είναι κομμάτι μιας κοινωνίας. Ο ένας άνθρωπος επηρεάζει

τον άλλο με κάποιο τρόπο

Έπαθα το ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα στα 19 μου χρόνια. Μου άρεσε και μου αρέσει η ταχύτητα, αλλά τη στιγμή που συνέβη, δεν έτρεχα. Αν ήμουν «κακό παιδί»; Θα έλεγα ότι ήμουν ατίθασος και επαναστάτης.

Βιάστηκα όμως. Μια συμβουλή που δίνω στους νέους είναι να μη βιαστούν να πάρουν γρήγορες μηχανές και γρήγορα αυτοκίνητα. Έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους για να απολαύσουν την οδήγηση και θα την απολαύσουν περισσότερο όταν μπορέσουν να την εκτιμήσουν. Στα 19 και στα 20 μάς συγκινούν η ταχύτητα και τα ακροβατικά, αλλά όσο μεγαλώνουμε το ευχαριστιόμαστε περισσότερο. Βέβαια, ένας 19χρονος δεν μπορεί να το αντιληφθεί αυτό.

Φυσικά, δεν φταίει μόνο ο νέος, αλλά και το σύστημα Παιδείας που δεν τον προετοιμάζει κατάλληλα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ενηλικίωσης. Πρέπει να το παραδεχτούμε αυτό.

Αν μου λείπει η ταχύτητα μετά από τόσα χρόνια; Δεν θα έλεγα ότι μου λείπει, αλλά θα μου άρεσε να νιώσω το συναίσθημα του να οδηγείς τη μοτοσυκλέτα και να σε χτυπάει ο αέρας στο πρόσωπο, με τη μόνη διαφορά ότι τώρα θέλω να μπω σε μια κλειστή πίστα και να οδηγήσω, χωρίς να έχω το άγχος αν θα βρω ένα εμπόδιο στον δρόμο μου".

Διαβάστε περισσότερα με τη Σημερινή.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα