Πλάτων Σερρών: Στην ελίτ της Ελληνικής αντιπτέρισης

17:26 23/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην τρίτη θέση της Πανελλήνια κατάταξης των συλλόγων της αντιπτέρισης για το 2017 βρίσκεται ο Πλάτωνας Σερρών.

Μια ευχάριστη έκπληξη για τους παράγοντες του Σερραϊκού συλλόγου που είδαν τον Πλάτωνα Σερρών να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της Πανελλήνιας κατάταξης με ουσιαστικά δέκα χρόνια αγωνιστικής παρουσίας κι έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσουν δύσκολες γηπεδικές συνθήκες προπόνησης.

Ο ιδρυτής και προπονητής του συλλόγου Αλέξανδρος Καντζόγλου μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για την επιτυχία του συλλόγου: «Η τρίτη θέση, είναι μια

θέση που βγήκε χωρίς να έχουμε κάτι τέτοιο στο μυαλό μας. Οφείλετε κυρίως στην ατομική άνοδο του κάθε παιδιού ξεχωριστά, σε όλη τη δουλειά που έγινε από πέρυσι που ήμασταν στην 7η θέση της Πανελλήνιας κατάταξης. Δεν ήταν καν ο στόχος μας η τρίτη θέση. Ο στόχος μας πάντα είναι να βελτιωνόμαστε παικτικά, να ανεβάζουμε και να αλλάζουμε το επίπεδο στο παιχνίδι μας και από εκεί και πέρα ότι αποτέλεσμα έρθει, καλοδεχούμενο».

Ο Αλέξανδρος Καντζόγλου ανέλυσε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών τα στοιχεία που έδωσαν στο σύλλογο αυτήν την πολύ τιμητική θέση στην Πανελλήνια κατάταξη : «Η καλύτερη αθλήτρια μας, η Ματίνα Σωτηρίου μας έφερε πολλούς τίτλους και αναδείχθηκε η αθλήτρια της χρονιάς στο άθλημα μας. Μεγάλο ρόλο έπαιξαν επίσης τα οχτώ χρυσά μετάλλια, τα 12 περίπου ασημένια και τα έξι χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές μας σε Πανελλήνιους αγώνες. Είναι μια δικαίωση πρώτα από όλα για τα παιδιά και για τις οικογένειες τους που πίστεψαν σε αυτά που τους έθεσα τα δύο τελευταία χρόνια για μακρόχρονους στόχους για το κάθε παιδί ξεχωριστά».

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που ανέβασαν τον Πλάτωνα Σερρών στην 3η θέση στην Ελλάδα είναι φυσικά η Ματίνα Σωτηρίου με τους πολλούς τίτλους σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και οι υπόλοιποι αθλητές που είναι οι: Νίκος Κουλακίδης, Ραφαήλ Κιοσές, Περικής Σιδηρόπουλος, Αντωνία Ανδρεάδου, Ελένη Κωνσταντινίδου, Σταυρούλα Ζαγγελίδου, Βασίλης Στάμος, Ευθύμης Κουτσιούρης, Παύλος Ζαγγελίδης, Βασίλης Ρακιτζής και Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

«Δήμαρχε θέλουμε γήπεδο»

Ο Αλέξανδρος Καντζόγλου μίλησε και τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα παιδιά του συλλόγου στις προπονήσεις τους: «Αυτή η 3η θέση στην Ελλάδα προέκυψε μέσα από σκληρή δουλειά σε αντίξοες συνθήκες. Δυστυχώς είμαστε το σωματείο που έχει τις χειρότερες συνθήκες προπόνησης στην Ελλάδα. Δεν είναι εύκολες οι συνθήκες γιατί το άθλημα μας χρειάζεται ύψος και σκίαση και μια σχετικά σταθερή θερμοκρασία. Εμείς κάνουμε προπονήσεις στο 2ο Γυμνάσιο Σερρών και στο Λευκώνα. Είχαμε δύσκολες θερμοκρασίες το χειμώνα με αποτέλεσμα τα φτερά να μην πετάνε, το ύψος και το δάπεδο να είναι αποτρεπτικά σε μερικά γυμναστήρια. Παρόλα αυτά τα καταφέραμε και ήρθαμε σε αυτό το επίπεδο. Ο κ. Δήμαρχος μας είχε δώσει μια μεγάλη υπόσχεση πέρυσι μετά τη βράβευση της Ματίνας Σωτηρίου, φέτος αν κάνει το ίδιο έχει να βραβεύσει πολλά περισσότερα παιδιά από το τμήμα μας, ότι θα μας στηρίξει και θα μας βοηθήσει. Περιμένουμε ακόμα. Θα θέλαμε κάποιες ώρες σε ένα από τα δύο κλειστά γυμναστήρια της πόλης, εμείς το ζητήσαμε από το Δήμο αλλά η αξιολόγηση των συλλόγων παραμένει ένα… μυστήριο. Με ποιον τρόπο δίνονται οι ώρες; Θα επιδιώξουμε μια συνάντηση ξανά με τον κ. Δήμαρχο, είναι ανοιχτός, είναι θετικός, το θέμα όμως είναι να πάμε στο επόμενο βήμα». Ο σύλλογος που ολοκλήρωσε τη χρονιά με ένα πετυχημένος διεθνές προπονητικό κάμπ (ο Ιταλός προπονητής που δίδαξε πήγε στη συνέχεια στην Εθνική Γερμανίας) ετοιμάζεται για πολλές διεθνείς υποχρεώσεις, με βαθμολογούμενα τουρνουά του εξωτερικού κ.α. Αξίζει να τονίσουμε ότι πρώτος σύλλογος στην Πανελλήνια κατάταξη που αφορά όλες τις ηλικίες από τα u11 έως τα ανδρών-γυναικών είναι το Ρούπελ Σιδηροκάστρου , στη δεύτερη θέση το σωματείο ΑΓΟ Θεσσαλονίκης, τρίτος ο Πλάτων Σερρών, 4η η Θήβα και ακολουθεί στην 5η θέση το Κάστρο Σιδηροκάστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα