Ανακοίνωση ΥΠΕΞ για όσα αναφέρει ο κ. Άιντε σε συνεντεύξεις του για το Κυπριακό

15:35 23/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα οξύτατη επίθεση κατά του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Άιντε από το Υπουργείο Εξωτερικών, μια μέρα μετά την κατηγορία για υπονόμευση των συνομιλιών στην Ελβετία που του απηύθυνε ο Νίκος Κοτζιάς.

Απορούμε γιατί ο κ. Άιντε δίνει συνεντεύξεις μόνο σε ελληνόφωνα έντυπα, αναφέρει το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του, και προσθέτει: «Περιμένουμε πότε θα μιλήσει και σε εφημερίδα της Τουρκίας και θα εξηγήσει τις ευθύνες της Άγκυρας για την κατάρρευση των συνομιλιών». Τον

καλεί ακόμη να δώσει διευκρινίσεις για το αν δέχθηκε ή όχι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια του δείπνου της 6ης Ιουλίου την κατάργηση των «παρεμβατικών δικαιωμάτων» και της Συνθήκης Εγγυήσεως από την πρώτη μέρα της λύσης, όπως σαφώς δηλώνει ο κ. Άιντε σε μία από τις πολλές του συνεντεύξεις.
Τέλος υπογραμμίζει ότι «απ’ ό,τι φαίνεται ο κ. Άιντε προβαίνει σε δηλώσεις ως κάποιος που έχει πρόθεση να παραιτηθεί από μεσολαβητής του ΟΗΕ ενόψει της, ως φαίνεται, πιο ικανοποιητικής θέσης του Εκπροσώπου Τύπου της Τουρκικής Κυβέρνησης».

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών

Keywords
Τυχαία Θέματα