Πιο γερά οστά στην εφηβεία έχουν όσα παιδιά πηδάνε και περπατάνε νωρίτερα

10:14 13/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πιο πιθανό να έχουν πιο γερά κόκαλα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους είναι για τα παιδιά που βαδίζουν και πηδάνε νωρίτερα από το συνηθισμένο, σύμφωνα με μια νέα Βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία για 2.327 νέους και νέες που είχαν γεννηθεί στη δεκαετία του ΄90. Οι ειδικοί είχαν στα χέρια τους στοιχεία για την κινητικότητα των ατόμων αυτών στην ηλικία των 18 μηνών, ενώ αξιολόγησαν με διάφορες διαγνωστικές εξετάσεις την κατάσταση των οστών τους στην ηλικία των 17 ετών.

Σύμφωνα

με την έρευνα, τα παιδιά ενάμισι έτους που περπατούσαν, πηδούσαν και έτρεχαν καλύτερα από τα άλλα, ήταν αυτά που στην εφηβεία είχαν τα πιο γερά οστά. Να σημειωθεί ότι, το όφελος ήταν πιο αισθητό στην περίπτωση των αγοριών από ό,τι στην περίπτωση των κοριτσιών.

Μάλιστα, όπως φάνηκε από τη μελέτη, η σωματική κινητικότητα των νέων στην εφηβεία ήταν εντονότερη στις περιπτώσεις αυτών που και από πολύ μικροί κινούνταν έντονα και ήταν γενικότερα πιο δραστήριοι σε σχέση με άλλα παιδιά. Κατά αναλογία, τα οστά των λιγότερο κινητικών νηπίων είχαν αναπτυχθεί λιγότερο μετά από χρόνια.

Οι επιστήμονες του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, με επικεφαλής τον δρα ‘Αλεξ ‘Αϊρλαντ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Journal of Bone and Mineral Research«.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Πιο γερά οστά στην εφηβεία έχουν όσα παιδιά πηδάνε και περπατάνε νωρίτερα appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα