Κερδιστανοί, χανιστανοί και μια χαδιάρα φάλαινα την Κυριακή 15 Μαΐου στην Παλλήνη

09:21 13/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δραματοποιημένη παρουσίαση του παραμυθιού «Κερδιστανοί, χανιστανοί και μια χαδιάρα φάλαινα!» του εκπαιδευτικού και ψυχολόγου Γιώργου Μπουμπούση, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι, την Κυριακή 15 Μαΐου στις 11 το πρωί, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης. Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ολοημερου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης και οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν δραστηριότητες, που τα παιδιά θα συζητήσουν και θα προβληματιστούν πάνω στο αληθινό νόημα της ήττας και της νίκης.

Θα

ακολουθήσει σύντομη ομιλία και συζήτηση από τον εκπαιδευτικό-ψυχολόγο Γιώργο Μπουμπούση, σχετικά με τη διαχείριση των δυσάρεστων συναισθημάτων των παιδιών μας.

Το βιβλίο ψάχνει τη δική του στέγη στην Παλλήνη

Το διάβασμα είναι όπως η τροφή και το νερό. Το πνεύμα που δεν διαβάζει χάνει βάρος, όπως ένα σώμα που δεν τρώει
Βίκτωρ Ουγκώ Γάλλος συγγραφέας

Για μια πρωτοβουλία φιλαναγνωσίας που σύντομα θα ενεργοποιηθεί και στην Παλλήνη, μίλησε στο ert.gr o συγγραφέας-στρατιωτικός Παναγιώτης Δημητρόπουλος.

«Η πρωτοβουλία αυτή είναι το πρώτο βήμα στήριξης της προσπάθειας να βρουν τα βιβλία τον δικό τους χώρο στην Παλλήνη μιας και η περιοχή στερείται Δημοτικής βιβλιοθήκης, γεγονός που καθιστά υπεύθυνους τόσο αυτούς που διοικούν αλλά και αυτούς που διοικούνται. Στο χέρι μας είναι λοιπόν να δούμε να χτυπά η καρδιά της φιλαναγνωσίας και στην Παλλήνη. Δεν μπορούμε να φανταστούμε μια κοινωνία η οποία δεν θα έχει ως κεντρικούς πυλώνες τον πολιτισμό και την γνώση. Στα πλαίσια αυτά η δράση αυτή γεννήθηκε από την κοινωνία για την Κοινωνία. Μια κοινωνία που επενδύει στις αξίες και στα ιδανικά και όχι στην ύλη. Η δράση μας ήδη έχει αγκαλιαστεί από πολλούς φίλους κάτοικους της Παλλήνης οι οποίοι θα κάνουν οτιδήποτε δημιουργικό χρειαστεί για να βρει το βιβλίο την δική του στέγη στην Παλλήνη».

The post Κερδιστανοί, χανιστανοί και μια χαδιάρα φάλαινα την Κυριακή 15 Μαΐου στην Παλλήνη appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα