Πέντε άτομα εξετάζονται στην αντιτρομοκρατική ως ύποπτοι τρομοκρατικής δράσης

00:20 1/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Ο φάκελος της τρομοκρατίας ανοιγει και πάλι με τις προσαγωγές έξι υποπτων, που εντοπιστηκαν το απογευμα σε καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Δύο εξ αυτών συνελήφθησαν, καθώς ήταν καταζητούμενοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και για τη ληστεία στον Φιλώτα Φλώρινας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Οι
άλλοι τρεις είναι γνωστοί είναι γνωστοί στην αντιτρομοκρατική και προσπαθούν να τους ταυτοποιήσουν με συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες και ληστείες, αναλύοντας DNA και αποτυπώματα.
Στην παρέα τους στην καφετέρια ήταν και για κοπέλα, η οποία κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.
Στις 11.00 δικάζονται από το Αυτόφωρο οι 5 συλληφθέντες κατηγορούμενοι για τρομοκρατία, ενώ οι δύο για τους οποίους έχουν εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης θα προσαχθούν στη 1.00 στον ειδικό εφέτη ανακριτή.

Καταζητούμενοι από τις 15 Φεβρουαρίου ήταν οι δύο φοιτητές που συνελήφθηκαν στη Φιλαδέλφεια μαζί με άλλα τέσσερα άτομα για τα οποία εξετάζεται επίσης τυχόν συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση. Εις βάρος των δυο εκκρεμούσε ένταλμα που είχε εκδώσει ο εφέτης ειδικός ανακριτής για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και απλή συνέργεια στη ληστεία του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας, τον Νοέμβριο του 2012.

Τότε τέσσερα άτομα, με την απειλή όπλου, είχαν εισβάλει στο υποκατάστημα και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες άρπαξαν 110.000 ευρώ.

Οι δύο φοιτητές- ο ένας γιος συνδικαλιστή και ο άλλος απόστρατου αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής- είχαν εντοπιστεί την ίδια ημέρα να επιβαίνουν σε ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο. Συνελήφθηκαν για αντίσταση κατά της αρχής αλλά ο εισαγγελέας στον οποίο οδηγήθηκαν τους άφησε ελεύθερους.

Ωστόσο αργότερα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του Γιάννη Μιχαηλίδη, του γνωστού ως τοξοβόλου του Συντάγματος, ο οποίος καταζητείτο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οράνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ο Μιχαηλίδης λίγους μήνες αργότερα συμμετείχε στη ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης.

Στις 2 Φεβρουαρίου το πρωί, επτά άτομα με καλυμμένα πρόσωπα και οπλισμένα με Καλάσνικωφ και πιστόλια χτύπησαν το υποκατάστημα της Αγροτικής και των ΕΛΤΑ στο Βελβεντό Κοζάνης. Από την τράπεζα αφαίρεσαν περίπου 176 χιλ ευρώ και από τα ΕΛΤΑ 4.200 ευρώ. Οι κακοποιοί διέφυγαν με αυτοκίνητα που είχαν κλέψει από τα Εξάρχεια και το Γαλάτσι.

Οι αστυνομικοί σε σύντομο χρονικό διάστημα συνέλαβαν τους τέσσερις από τους ληστές σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία κατά συρροή, αρπαγή, παράνομη οπλοφορία.

Όπως προέκυψε οι τρεις εκ των τέσσερις είχαν συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς και μεταξύ αυτών ήταν ο Νίκος Ρωμανός, φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2008. Για τους άλλους δύο τον Γιάννη Μιχαηλίδη, και τον Δημήτρη Πολίτη ήδη εκκρεμούσαν εντάλματα εις βάρος τους για συμμετοχή στην υπόθεση με τα τρομοδέματα που είχαν σταλεί σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και την ευθύνη είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση.
Ελεύθερος αφέθηκε ο ένας από τους έξι προσαχθέντες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, επειδή δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής του σε κάποια ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα