Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ προβληματίζει τη Super League

Απολογισμό του φετινού πρωταθλήματος έκανε ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον αριθμό των ομάδων, τον υποβιβασμό της ΑΕΚ και τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μώραλης δήλωσε:

«Ισως πιο σωστό να δίνονται οι άδειες αδειοδότησης πριν τα play offs. Υπάρχουν επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές.

Είμαστε ανοικτοί και εμείς αλλά και η ΕΠΟ να δούμε αν υπάρχουν τα όποια λάθη να τα δούμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Έγινε ψηφοφορία στη Σούπερ Λίγκα και αποφασίσαμε. Κάθε απόφαση κρίνεται.

Βάσει συμβολαίου με τη Nova είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε play offs. Θέλουμε να τηρούμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις, όπως το κάνει και η Nova. Μέχρι τον Ιούνιο του 2015, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα έχουμε play offs.

Μέχρι πέρυσι το Μάρτιο, η ομάδα που δεν έπαιρνε άδεια υποβιβαζόταν απευθείας. Πέρυσι αλλάξαμε τον κανονισμό και βάλαμε ως ποινή τον περιορισμό μεταγραφών. Αυτό λειτούργησε θετικά σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και αγωνιστικά, αν εξαιρέσουμε τον υποβιβασμό της ΑΕΚ. Συζητήσαμε φέτος ότι οι ομάδες που συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα μπορούν να κάνουν επιπλέον τέσσερις επεκτάσεις-ανανεώσεις συμβολαίων μέσα στη σεζόν. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία. Οι ομάδες είναι αυτές που καθορίζουν το μέλλον τους. Ο συνεταιρισμός δεν μπορεί να σώσει καμία ομάδα, αν αυτή δεν περιορίσει τα έξοδά της.

Πέρυσι μας είχε ενημερώσει επίσημα η ΕΠΟ ότι ένας αριθμός ομάδων είχε πρόβλημα αδειοδότησης. Και φέτος η εικόνα είναι παρόμοια με πέρυσι: είναι 6-7 ομάδες που φαίνεται να έχουν προβλήματα από πολύ μικρά ως πολύ μεγάλα στους φακέλους τους. Αυτό θα το δούμε προσεχώς.

Ο πιθανότατος υποβιβασμός της ΑΕΚ είναι κάτι που προβληματίζει τη Σούπερ Λίγκα. Όμως ούτε έχει έρθει αίτημα από κανέναν περί 20 ομάδων, ούτε νομίζω πως είναι κάτι που μπορεί να είναι εφικτό. Η Nova δεν συνείσφερε οικονομικά ούτε στη 17η και 18η ομάδα με την αναδιάρθρωση. Θα προέκυπταν προβλήματα οργανωτικά και οικονομικά αν αυξάνονταν οι ομάδες. Η ανακοίνωση που θα εκδώσει ο συνεταιρισμό θα είναι σαφέστατη και κατατοπιστική.

Για μία διετία τουλάχιστον θα υπάρχουν 18 ομάδες στη Super League. Θα πρέπει όμως από τώρα να δούμε τι θα γίνει μετά. Πρόταση δική μου είναι να γίνουν μετά 16 οι ομάδες. Θεωρώ πως δεν μπορεί το πρωτάθλημα να σηκώσει 18 ομάδες με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα.»

Keywords
Τυχαία Θέματα