Παύλος Δημητρίου: «Ομάδες όπως ο Απόλλων Παραλιμνίου σπανίζουν στην κατηγορία»

22:08 3/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το όνομα του έχει συνδυαστεί με τον Πανσερραϊκό.

Ο Παύλος Δημητρίου έχει υπηρετήσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του τον Σερραϊκό σύλλογο από όλα τα πόστα, ποδοσφαιριστής, προπονητής, γενικός αρχηγός, βοηθός προπονητή και μέχρι πριν από λίγες μέρες προπονητής στην ομάδα Νέων. Ο Παύλος Δημητρίου αποχώρησε πριν από λίγες μέρες από τα «λιοντάρια» και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Παραλιμνίου. Μάλιστα το ντεμπούτο του στον πάγκο της «νεοφώτιστης» ομάδας της Γ εθνικής συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Καβάλα (1-1). Ο Παύλος Δημητρίου μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για την απόφαση του να αποχωρίσει από τον Πανσερραϊκό και εξήγησε τους λόγους που είπε το «ναι» στους παράγοντες του Απόλλωνα Παραλιμνίου:

-Για το παιχνίδι με την Καβάλα:

«Ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα. Και οι τρεις ιστορικές ομάδες (Δόξα, Καλαμαριά, Καβάλα) είναι καλές ομάδες, έχουν πενταπλάσια και επταπλάσια μπάτζετ και από αυτές τις ομάδες ότι πάρεις είναι κέρδος. Είχα κάνει λίγες προπονήσεις με την ομάδα και στηρίχτηκα κυρίως στα παιδιά με τα οποία συνεργάστηκα στον Πανσερραϊκό ενώ είχα μεγάλη βοήθεια από τον Δημήτρη Κεραμάρη σε αυτό το παιχνίδι».

-Για το τι συνάντησε στο Παραλίμνιο:

«Νοικοκυριό, η πρώτη εντύπωση είναι το νοικοκυριό, δηλαδή με το που θα μπεις στο γήπεδο, μπορεί να είναι ένα απλό γήπεδο, ένα γήπεδο μιας ομάδας Γ εθνικής αλλά το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι ότι όλα είναι νοικοκυρεμένα».

-Αν αυτό τον έπεισε να πει το «ναι»:

«Όχι, αυτό το είδα μετά. Νωρίτερα είχα επαφή με τον χρηματοδότη της ομάδας τον Γιάννη Τυχάλα που έχει το εργοστάσιο στην περιοχή μαζί με τον Οδυσσέα Γαβρανίδη, γνωριστήκαμε, μου έκανε πολύ καλή εντύπωση αυτός ο άνθρωπος, είναι ένας σωστός επιχειρηματίας με αξίες στο χαρακτήρα του και νομίζω ότι ήταν ένα πολύ καλό στοιχείο που με έκανε να δεχτώ την πρόταση. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο Δημήτρης Κεραμάρης που είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, τον ξέρω, τον είχα ποδοσφαιριστή, αυτός φρόντισε για όλα και για την συνάντηση και για την πρόταση που μου έγινε από την ομάδα. Αυτοί οι άνθρωποι με έπεισαν ότι κάτι καλό γίνεται στην ομάδα, αν και ήταν κάτι που το ξέρουμε οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου στο Νομό. Στο Παραλίμνιο όλοι είναι φίλοι μου, άκουγα από αυτούς, άκουγα από ποδοσφαιριστές και γενικά από όλους. Ήμουν δύο χρόνια παλιότερα στο Παραλίμνιο κι έκανα πολλούς φίλους και τους ξέρω όλους. Ήξερα τι γίνεται στο Παραλίμνιο άλλα όταν τα βλέπεις από κοντά είναι διαφορετικά, έχεις καλύτερη εικόνα».

-Αν ήταν δύσκολο να αποχωρίσει από τον Πανσερραϊκό;

«Για μένα είναι δύσκολο οποιαδήποτε στιγμή, και ειδικά όταν η ομάδα περνάει δύσκολες στιγμές, να φύγω από το Πανσερραϊκό. Νομίζω όμως ότι δεν θα μπορούσα να βοηθήσω σε κάτι περισσότερο αυτήν τη στιγμή στη δεύτερη ομάδα του Πανσερραϊκού γιατί πιστεύω ότι η δεύτερη ομάδα έχει ανάγκη από περισσότερα πράγματα, έχει ανάγκη από οργάνωση, έχει ανάγκη από βοήθειες και αυτοί τη στιγμή οι άνθρωποι του Πανσερραϊκού, ο κ. Κοράκης, ο κ. Κουρτίδης, κάνουν μια πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για αυτούς, να μπορέσουν να συντηρήσουν την μεγάλη ομάδα, να κρατηθεί στο επίπεδο αυτό, γιατί από το καλοκαίρι λέγαμε ότι αυτή η προσπάθεια είναι πέρα από τις δυνατότητες τους. Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι θα δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για την πρώτη ομάδα. Η δεύτερη ομάδα όμως δεν χρειάζεται μόνο τον Δημητρίου, χρειάζεται κι άλλα πράγματα. Όλη αυτή η κατάσταση με στεναχωρούσε, να μην έχουμε μεταφορικό μέσο να πάμε για προπονήσεις, να μην έχουμε αποδυτήρια εκεί που κάνουμε προπόνηση, να μην έχουμε έναν γυμναστή ή έναν βοηθό να χωρίζουμε τα παιδάκια στην προπόνηση. Αυτά όλα έπαιξαν το ρόλο τους αλλά βασικό ρόλο έπαιξε, να μην γελιόμαστε, η πρόταση από τον Απόλλωνα Παραλιμνίου».

-Αν ανησυχεί για την ομάδα Νέων:

«Όχι, καθόλου, γιατί να ανησυχώ; Κοιτάξτε, αν οι παράγοντες του Πανσερραϊκού βοηθηθούν από κάπου, θέλουν να ενδιαφερθούν για την ομάδα Νέων αλλά δεν τους επιτρέπουν τώρα οι οικονομικές συνθήκες. Η δεύτερη ομάδα είναι συν ένα μέτωπο για αυτούς στα πολλά ανοιχτά μέτωπα που έχουν να αντιμετωπίσουν με την πρώτη ομάδα κι εκεί είναι το πρόβλημα».

-Για τον διάδοχο του τον Νίκο Κατσαβάκη

«Ο Νίκος είναι εξαιρετικό παιδί, το γνωρίζουμε όλοι. Κάνει μια αρχή. Πήρε τα πτυχία, το ΟΥΕΦΑ Α από την Κύπρο. Νομίζω ότι ο Νίκος θα αγαπηθεί από όλους αν και τον γνωρίζουν αφού ξαναπέρασε από τον Πανσερραϊκό ως ποδοσφαιριστής. Ο Νίκος έχει να δώσει πολλά, έχει όρεξη, έχει διάθεση, είναι γνώστης, έπαιξε σε υψηλό επίπεδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι εξαιρετικό παιδί και τα παιδιά θα τον αγαπήσουν».

-Για τη διάρκεια της συνεργασίας με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου:

«Μιλήσαμε για ένα πλάνο διετίας. Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία αλλά μια συζήτηση για πλάνο δύο χρόνων για να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα. Η διοίκηση του Απόλλωνα Παραλιμνίου αποτελείται από ανθρώπους που έχουν όραμα όπως ο Γιάννης Τυχάλας που ήταν ο μόνος που δεν τον είχα γνωρίσει στο Παραλίμνιο γιατί όταν ήμουν και πάλι εκεί ως προπονητής ο Γιάννης ήταν φοιτητής. Μου έκανε εξαιρετική εντύπωση. Αυτό που είπα και στους ποδοσφαιριστές είναι ότι νοικοκυρεμένες ομάδες σαν τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, που έχουν ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η οργάνωση και το νοικοκυριό είναι εξαιρέσεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και σπανίζουν στην Ελλάδα».

-Σε τι κατάσταση ήταν η ομάδα:

«Μια χαρά, ήταν σε καλή κατάσταση, μίλησα με τον Νίκο Κουζουτζίδη και με τον Τάσο Καζία, με διαβεβαίωσαν ότι η ομάδα έχει τρεξίματα και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι με την Καβάλα. Είναι δουλεμένη ομάδα, πρέπει λίγο να βελτιωθούμε όταν έχουμε την κατοχή της μπάλας, να μπορούμε να αναπτυχθούμε, να βγούμε μπροστά με αξιώσεις».

-Για το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας:

«Παίζουμε με ένα ακόμα «βαρύ» όνομα στον όμιλο, ομάδα με ιστορία και μεγάλο μπάτζετ και ακολουθούν τα παιχνίδια με την Καρδία και τη Καλαμαριά. Το παιχνίδι στη Δράμα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, τα παιδιά όμως έδειξαν με την Καβάλα ότι έχουν ανθεκτικότητα, αντέχουν στην πίεση, γιατί ένα ημίχρονο είχαμε πίεση, πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί κι αν όταν έχουμε την μπάλα μπορέσουμε λίγο να βελτιωθούμε και να λειτουργήσουμε λίγο καλύτερα, πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, η Δόξα δεν θα έχει εύκολο απόγευμα, αν η Δόξα κερδίσει, δεν θα κερδίσει εύκολα».

Keywords
Τυχαία Θέματα