Πάτρα: Υπάλληλος του ΟΑΕΔ εξοικονομεί 900.00 ευρώ.

12:33 9/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

900.00 ευρώ εξοικονομεί κάθε χρόνο ο ΟΑΕΔ χάρη στην πρωτοβουλία του υπαλλήλου της Άγγελου Βώρου Μηχανικού Πληροφορικής που υπηρετεί στην Περιφ/κή Δ/νση Πελοποννήσου του ΟΑΕΔ στην Πάτρα.

Η πρώτη από τις δύο Μελέτες – Προτάσεις αφορούσε την αλλαγή του τρόπου σύνδεσης συνολικά 161 Υπηρεσιών ΟΑΕΔ

(Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης και Εκπαιδευτικές μονάδες) με χρήση της νέας τεχνολογίας ADSL/VDSL IP VPN, έναντι της υφιστάμενης τεχνολογίας μισθωμένων κυκλωμάτων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του υπάρχοντος προηγμένου δικτυακού εξοπλισμού που διαθέτει ο Οργανισμός.

Η δεύτερη Μελέτη – Πρόταση αφορούσε την ουσιαστική αξιοποίηση, των μέχρι πρόσφατα παραγωγικά ανενεργών, συνδέσεων των 7 Περ/κων Δ/νσεων ΟΑΕΔ (και των 8 συστεγαζόμενων με αυτές Κέντρων Προώθησης Αποσχόλησης και Εκπαιδευτικών Μονάδων) στο Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης “ΣΥΖΕΥΞΙΣ” ως μέσο διασύνδεσης των Περ/κων Δ/νσεων ΟΑΕΔ στο Ιδιωτικό Δίκτυο ΟΑΕΔ.

Τα αποτελέσματα των δύο ανωτέρω παρεμβάσεων στο δίκτυο του ΟΑΕΔ είναι η σημαντική αύξηση των ταχυτήτων πρόσβασης των Υπηρεσιών του στο Ιδιωτικό Δίκτυο ΟΑΕΔ, και κατ’ επέκταση στο Διαδίκτυο, που επιτρέπει την δυνατότητα αξιοποίησης νέων εφαρμογών και υπηρεσιών προς τους πολίτες και ταυτόχρονα η σημαντική μείωση του κόστους των τηλεπικοινωνιακών δαπανών του Οργανισμού κατά 76% (σε απόλυτες τιμές μείωση δαπανών κατά 903.913,68 € ετησίως ή 75..326,14 μηνιαίως).

Το γεγονός σχολίασε και ο πρωθυπουργός μέσω μηνυμάτων στο twitter τονίζοντας ότι “…. στο δημόσιο τομέα υπάρχουν άνθρωποι με ικανότητες και διάθεση προσφοράς. Με εμπιστοσύνη και στήριξη μπορούν να καινοτομούν προς όφελος όλων…”

Σύνταξη: Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα