Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Λάρισας για τοποθετήσεις και κενά

15:58 1/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησε σήμερα το μεσημέρι η διοίκηση της Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας με αφορμή τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την ακύρωση των ΠΔ 50/96 και ΠΔ 100/97, που καθορίζουν τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας δηλώνει ότι δε θα νομιμοποιήσει την απώλεια κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των συναδέλφων.

Γι αυτό κάλεσε τον Διευθυντή Δ.Ε. και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, να μην επιτρέψουν να κυριαρχήσει η αδιαφάνεια

και η αυθαιρεσία, αλλά να εφαρμόσουν τη νομιμότητα και τα ισχύοντα Προεδρικά Διατάγματα, που καθορίζουν τις διαδικασίες τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών, ενώ ταυτόχρονα να υπάρχει στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, πλήρης και πραγματική εικόνα των αναγκών και των πλεονασμάτων των σχολείων, ώστε να γίνει έγκαιρα η κάλυψη των κενών και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Γιάννης Καψάλης υποστήριξε ότι «Η θέση της Β΄θμιας διέπεται από κάποιες αρχές, να προκύπτουν οι λύσεις μέσα από διάλογο διασφαλίζοντας την δικαιοσύνη και τη διαφάνεια. Στα περισσότερα σημεία ο σκοπός είναι κοινός, θέλουμε οι διαδικασίες αυτές να γίνουν σωστά, ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους μαθητές. Ο νομός Λάρισας γενικότερα δεν έχει πρόβλημα κενών, γιατί είναι νομός προορισμού από πλευράς συναδέλφων, άρα έχουμε μόνο ελάχιστα, όπως της βιολογίας όπου εμείς θέλουμε το μάθημα στην κατεύθυνση να το κάνουν οι ειδικοί».
Επίσης το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ υποστήριξε ότι υπερασπίζει το Δημόσιο Σχολείο και συνεχίζει να διεκδικεί :
– Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών στα σχολεία.
– Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών, σε μία φάση, σε όλα τα λειτουργικά κενά.
– Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.
– Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων.
– 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.
– Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.
– Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού εκτός ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ.
– Εξασφάλιση όλων των νόμιμων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στις υπηρεσιακές μεταβολές του Σεπτεμβρίου τα οποία παραβιάζονται με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.
-Άμεση απόσυρση της σχετικής εγκυκλίου.

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών στη δημόσια εκπαίδευση, που εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., για μια δημόσια εκπαίδευση, ανεξάρτητη από τις μνημονιακές επιταγές και τον ΟΟΣΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα