Κέρκυρα: Σε ένα μήνα ο δεματοποιητής υποσχέθηκε ο Δήμαρχος

15:16 1/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Επιτροπή Παρακολούθησης για τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, υπό τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέττας Πανδή, του Δήμαρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστου Μωραΐτη, του αντιδήμαρχου Καθαριότητας Σπύρου Ασπιώτη, του προέδρου του ΤΕΕ Κέρκυρας Νίκου

Τρίαντου, του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιώργου Χονδρογιάννη, υπηρεσιακών στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κέρκυρας και εκπροσώπων του Συλλόγου Τεμπλονίου και των κατοίκων της περιοχής. Το επόμενο ραντεβού της Επιτροπής είναι στο τρίτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου. Ο οδικός χάρτης που ισχύει σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη περιλαμβάνει:
–τη συμβασιοποίηση με τον εργολάβο για την υποδομή των μηχανημάτων της δεματοποίησης.
–Την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη μελέτη του βιολογικού καθαρισμού που βρίσκεται στο στάδιο του ελέγχου.
–Αναμένονται εξελίξεις για την υλοποίηση της εξαγγελίας του Δήμου για τη συνεργασία με το Μετσόβειο Πολυτεχνείο προκειμένου να αναζητηθεί νέα χωροθέτηση της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Κέρκυρα.
–Εξετάζεται η διενέργεια ενημερωτικής καμπάνιας για την την εντατικοποίηση της ανακύκλωσης.
Στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Κέρκυρας ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών και σχεδιασμών της δημοτικής αρχής. Εκτίμησε ότι αν δεν υπάρξουν γραφειοκρατικά ή άλλα προβλήματα η λειτουργία της συστοιχίας μηχανημάτων για τη δεματοποίηση θα μπορεί να λειτουργήσει σε ένα 20ήμερο. Για την καύση του βιοαερίου ήδη έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος.
Τη διαφωνία τους για την εγκατάσταση του δεματοποιητή στο Τεμπλόνι επανέλαβαν οι εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής, όπως επίσης και για του εργοστασίου της ολοκληρωμένης διαχείρισης για το οποίο εξακολουθούν να ζητούν να εξαιρεθεί απο την αρχή το Τεμπλόνι και να αναζητηθεί άλλος χώρος. Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου, οι κάτοικοι όρισαν γενική συνέλευση την Παρασκευή το βράδυ για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα