Παραιτείται ο Ρέντσι- «Ήταν μια γιορτή της δημοκρατίας»

01:37 5/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος, δώσαμε στους πολίτες την ευκαιρία να εκφραστούν. Ζήτω η Ιταλία! Το ΟΧΙ κέρδισε με αδιαμφισβήτητο τρόπο«, δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι στο διάγγελμα που απήυθυνε από το προεδρικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός παραδέχθηκε την ήττα του και ανακοίνωσε ότι αύριο Δευτέρα θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και θα υποβάλει την παραίτησή του.
Ο Ρέντσι δήλωσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη της ήττας, επισημαίνοντας πως «προσπαθήσαμε να αντισταθούμε στον λαϊκισμό και θα πρέπει να νιώθουμε ικανοποιημένοι γι’ αυτην την προσπάθεια». «Μπορεί κανείς να χάσει ένα

δημοψήφισμα μία μάχη, αλλά δεν χάνει την πίστη ότι αυτή η σημαία εκπροσωπεί κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι», σημείωσε.
«Έχασα και το λέω δυνατά. Πιστεύω στη δημοκρατία και γι’ αυτό πιστεύω ότι όταν κάποιος χάνει δεν μπορεί μετά να πάει απλά να πέσει για ύπνο. Σήμερα τελειώνει για μένα ένα κεφάλαιο. Βλέπουμε όλους αυτούς τους ηγέτες που προσποιούνται και μένουν κολλημένοι στις καρέκλες τους. Εξάλλου εγώ ήθελα να μειώσω αυτές τις καρέκλες. Αύριο και θα υποβάλω την παραίτηση μου», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα