Το διάγγελμα Ρέντσι: Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας (LIVE)

ΚΟΣΜΟΣ

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι απολύτως ξεκάθαρο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και σαφώς νίκησε το «όχι» .

Ο Ματέο Ρέντσι τόνισε στο διάγγελμά του ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για το αποτέλεσμα και κάλεσε το στρατόπεδο του «όχι» να κάνει προτάσεις.

Τα σημαντικότερα σημεία από το διάγγελμα Ρέντσι:

- Το πλαίσιο εξακολουθεί να είναι ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο οι πολίτες πλησίασαν

πάρα πολύ στο εγχειρίδιο του παιχνιδιού, που είναι το Σύνταγμα. Ζήτω η Ιταλία που επιλέγει, που συμμετέχει και πιστεύει στην πολιτική.

- Το Όχι κέρδισε με αδιαμφισβήτητο τρόπο. Ξεκάθαρα. Να συγχαρώ όσους ηγήθηκαν το Όχι. Αναλαμβάνει ευθύνες, όμως, το στρατόπεδο του Όχι. Το σημαντικό είναι να υποβάλλονται σημαντικές προτάσεις. Σε αυτούς του στρατοπέδου του Ναι θα ήθελα να στείλω μια αγκαλιά. Να σας ευχαριστήσω. Προσπαθήσαμε, δώσαμε ευκαιρία αλλαγής, αλλά δεν καταφέραμε να πείσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη της ήττας.

- Οι ψηφοφόροι του Ναι προσπάθησαν να αντισταθούν στον λαϊκισμό. Θα πρέπει να νιώθουν ικανοποιημένοι για την προσπάθειά τους. Θα ήθελα να νιώθουν περήφανοι. Το να κάνει κανείς πολιτική ενάντια σε κάτι είναι πιο εύκολο. Η πολιτική γίνεται πάντα λαμβάνοντας υπ' όψιν τις μελλοντικές γενιές. Εκείνη τη μέρα θα έχετε ήδη ξεχάσει τα δάκρια τα αποψινά. Δεν χάνουμε την πίστη. Αυτή η σημαία εκπροσωπεί τον πολιτισμό, την ομορφιά της χώρας μας.

- Εγώ προσωπικά έχασα. Και το λέω δυνατά. Με δυσκολία βέβαια. Το παραδέχομαι. Δεν είμαστε μηχανές. Δεν κατάφερα να σας οδηγήσω προς τη νίκη. Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου. Ό,τι ήταν εφικτό να γίνει. Πιστεύω στη δημοκρατία. Όταν κάποιος χάνει, δεν μπορεί να πέσει για ύπνο.

ΡέντσιδιάγγελμαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα