Πάμε σαν… πέρυσι; Ένσταση του Οδυσσέα ανέβαλε την κλήρωση

01:45 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος ξύπνησαν το πρωί της Δευτέρας στο τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού Σερρών.

Λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της αυλαίας της κανονικής περιόδου στην Επίλεκτη κατηγορία κι ενώ τη Δευτέρα ήταν προγραμματισμένη η κλήρωση των πλέι οφ και των πλέι άουτ, μια ένσταση του Οδυσσέα Αναγέννησης ανάγκασε την ΕΠΣ Σερρών να την αναβάλει. Μία ένσταση που θύμισε τα περσινά με τις ενστάσεις (με αφορμή τη χρησιμοποίηση του Βούλγαρου τερματοφύλακα Μπαχταρλίεφ) που δημιούργησαν απίστευτα προβλήματα στο πρωτάθλημα και δυσφήμισαν

το Σερραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο Πανελλήνιο. Άλλα τα όσα γίνονται στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια θα τα ζήλευε κι ο… Χίτσκοκ. Γιατί, πέρυσι νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα αλλά κάναμε λάθος. Η ένσταση του Οδυσσέα Αναγέννησης στρέφεται κατά το κύρος του αγώνα της Ασπίδας Δραβίσκου με τον Μέγα Αλέξανδρο Καρπερής. Οι γηπεδούχοι νίκησαν τους πρωτοπόρους, εξασφάλισαν θέση για τα πλέι οφ αφήνοντας τον Οδυσσέα Αναγέννησης εκτός εξάδας και υποχρεωμένο να πάρει μέρος στα πλέι άουτ. Το πρωί της Δευτέρα ο πρόεδρος του Οδυσσέα Γιώργος Σαμουηλίδης υπέβαλε ένταση υπονοώντας ότι η Καρπερή ήθελε να χάσει για να μην αντιμετωπίσει στα πλέι οφ την ομάδα του αλλά την Ασπίδα Δραβίσκου. Η ΕΡΤ Σερρών επικοινώνησε με τον Γιώργο Σαμουηλίδη που μας είπε ότι υπάρχουν άτομα (παίκτες) που είναι υποχρεωμένα αυτά που έλεγαν σε συζητήσεις τους να τα πούνε και στα αρμόδια όργανα. Μάλιστα ο κ. Σαμουηλίδης τόνισε ότι κάποιοι θα μιλήσουν ενώ όταν του θέσαμε το θέμα αν απορριφθεί η ένσταση από τα όργανα της ΕΠΣ Σερρών τι θα κάνει, μας είπε ότι θα το προχωρήσει παρακάτω (στην ΕΠΟ). Η ΕΡΤ Σερρών επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της Καρπερής Δημήτρη Ράπτη που μας είπε ότι η ομάδα του δεν ασχολείται με καμιά άλλη ομάδα και κανέναν άλλον κύριο παρά μόνο με τη σωστή δική της λειτουργία και την πειθαρχία στους κανονισμούς. «Για εμάς το ποδόσφαιρο είναι γιορτή» σχολίασε ο κ. Ράπτης.

Άκης Τσιφτελίδης: «κερδίσαμε με την αξία μας στο γήπεδο»

Ο προπονητής της Ασπίδας Δραβίσκου Άκης Τσιφτελίδης μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών: «Κι εγώ σήμερα ενημερώθηκα για την ένσταση, νομίζω ότι όταν κάποιος είναι πληγωμένος προσπαθεί να πιαστεί από κάπου και δεν ξέρω αν εγώ πρέπει να απολογηθώ και γιατί να το κάνω; Η ομάδα μου έπαιζε χθες την κατηγορία για να μπει στα πλέι οφ. Εγώ θα μιλήσω για την ομάδα μου. Μπορείτε να δείτε τις ενδεκάδες από τα προηγούμενα παιχνίδια. Ήταν η ίδια ενδεκάδα με τις προηγούμενες αγωνιστικές. Όταν ένα παιχνίδι είναι σαν φιλικό δεν υπάρχουν τραυματισμοί και στο παιχνίδι μας τραυματίστηκε ένα παιδί από την Καρπερή και του εύχομαι περαστικά. Εγώ ο ίδιος έσκισα τα χείλια μου. Και το κυριότερο είναι ότι εμείς το γκολ το πετύχαμε στο 87ο. Για ποιο λόγο να περιμένουμε να πάει στο 87ο για να κερδίσουμε αν ήταν κανονισμένο; Εμείς παίξαμε για να κερδίσουμε αγωνιστικά το παιχνίδι».

Ο Άκης Τσιφτελίδης μίλησε για το πώς αισθάνθηκε που η ομάδα που υπηρέτησε τόσα χρόνια έκανε την ένσταση:

«Σίγουρα η ομάδα του Οδυσσέα είναι στην καρδιά μου, έχω παίξει 13 χρόνια σε αυτήν την ομάδα, έχω πάρει πρωταθλήματα, έχω πάρει κύπελλο, την ποδοσφαιρική μου καριέρα την έχω συνδέσει με την Αναγέννηση αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι στεναχωρήθηκα γιατί δεν ξέρω τι προσπαθεί να κερδίσει η Αναγέννηση με αυτό που κάνει. Με αυτό το σκεπτικό θα μπορούσε ο καθένας να πει ότι και το Νέο Σούλι στήθηκε στο Σκούταρι, κέρδιζε 0-1 κι έχασε 4-1 ή ότι το Σιδηρόκαστρο στήθηκε στο Λιθότοπο ή ότι η Νέα Ζίχνη το έδωσε στο Χείμαρρο. Ο καθένας μπορεί να βγει και να πει διάφορα αλλά όλα αυτά είναι μόνο στα λόγια. Μπορείς να το πεις αυτό δημόσια κι επίσημα; Με πλήγωσε γιατί έγινε από το χωριό μου. Εμείς καταφέραμε όλοι στο Δραβίσκο ενωμένοι σαν μια γροθιά, αν κι είχαμε πολλά αγωνιστικά προβλήματα, να περάσουμε στα πλέι οφ». Ο Άκης Τσιφτελίδης τόνισε ότι η Ασπίδα Δραβίσκου δεν θα είναι ο κομπάρσος στα πλέι oφ ενώ για το επίπεδο του πρωταθλήματος υπογράμμισε: «Οι τέσσερις πρώτες ομάδες ξεχώρισαν. Οι υπόλοιποι ήμασταν στα ίδια επίπεδα και στις λεπτομέρειες κρίθηκαν οι θέσεις στην τελική βαθμολογία. Η Αναγέννηση μετά τα Χριστούγεννα και με τους παίκτες που πήρε ήταν καλή ομάδα, δεν ξέρω όμως τι έφταιξε και δεν κατάφερε να μπει στα πλέι οφ».

Keywords
Τυχαία Θέματα