Βόλος: Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η μονοδρόμηση των Ζάχου και Καραμπατζάκη

23:09 27/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η μονοδρόμηση των Ζάχου και Καραμπατζάκη που οι μειοψηφίες χαρακτήρισαν μίνι Περιφερειακό, ο οποίος θα επιβαρύνει κυκλοφοριακά την περιοχή και θα αποδυναμώσει το αίτημα της πόλης να ολοκληρωθεί ο κόμβος της Μπουρμπουλήθρας που θα δίνει διέξοδο μέσω του κόμβου της Λαρίσης στον Περιφερειακό.

Το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής παρουσίασε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας Κ. Καραγιάννης επισημαίνοντας ότι οι παρεμβάσεις δημοτικής αρχής στους δύο δρόμους, πλην της μονοδρόμησης, περιλαμβάνουν μεγάλα

πεζοδρόμια πλάτους 2,75 μ. από την πλευρά του Κραυσίδωνα και των οικοδομών, ποδηλατόδρομο φάρδους 1,5 μέτρων με διαχωριστική ασφαλείας χαμηλή φύτευση και δυνατότητα στάθμευσης σε εσοχές. Επισήμανε δε ότι και οι δύο δρόμοι θα είναι ήπιας κυκλοφορίας και θα υπάρχουν διαβάσεις για πεζούς. Επιπλέον απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων επισήμανε ότι οι παρεμβάσεις δεν είναι αντίθετες τόσο με την Γενική Μελέτη μεταφορών και κυκλοφορίας όσο και με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ενώ τόνισε ότι η πλήρης μελέτη είναι σε εξέλιξη και θα έλθει προς έγκριση. “Σήμερα ψηφίζουμε τη μονοδρόμηση, απλά κάνουμε παρουσίαση των παρεμβάσεων λόγω και των τοποθετήσεων διαφόρων φορέων για το θέμα” εξήγησε.

Οι εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων Ν. Ιωνίας και Βόλου διάβασαν τις αποφάσεις να συναινέσουν στο έργο ενώ αντιπαρατέθηκαν με δημοτικούς συμβούλους που αμφισβήτησαν κατά πόσο αντιλήφθηκαν τι ακριβώς ψήφισαν.

Στην τοποθέτησή της η επικεφαλής της “Επιλογής Ευθύνης”, Νατάσσα Οικονόμου, επισήμανε ότι η δημοτική αρχή ζητά λευκή επιταγή για να δημιουργήσει ένα “μίνι περιφερειακό”, παρά τις αντιδράσεις. “Προφορικά μόνο αναλύσατε τις παρεμβάσεις, που δεν υπάρχουν πουθενά στην εισήγηση, ούτε αυτά περί ποδηλατοδρόμων ούτε για ήπιας κυκλοφορίας οδούς. Και μάλλον κοροϊδέψατε και τα Τοπικά συμβούλια για να συναινέσουν” επισήμανε. Υπενθύμισε ότι η Γενική Μελέτη Μεταφορών δεν προβλέπει ζεύγος μονοδρόμων και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο κατατάσσει την Καραμπατζάκη στις τοπικές οδούς και όχι σε συλλεκτήρια οδό. “Και σίγουρα πρέπει να γίνεται ομαλή διέξοδος στον περιφερειακό από την οδό Παρασκευοπούλου και πάνω με εσωτερική τακτοποίηση της κυκλοφορίας. Εσείς θέλετε να κάνετε τις δύο οδούς μίνι περιφερειακό. Η διοχέτευση κυκλοφορίας από Αθηνών προς περιφερειακό θα γίνει από κόμβο Μπουρμπουλήθρας μέχρι κόμβο Λαρίσης και όχι από Ζάχου ή Καραμπατζάκη”. Επιπλέον επέκρινε τη δημοτική αρχή διότι δεν διεκδικεί το συγκεκριμένο έργο όσο και αυτό της παράκαμψης της Αγριάς.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου» Μιχ. Μιτζικός δήλωσε σύμφωνος για την παρέμβαση στην οδό Ζάχου, αλλά για την οδό Καραμπατζάκη ζήτησε διευκρινίσεις γιατί υπάρχουν αυξομειώσεις στο πλάτος του δρόμου και ζήτησε να γίνει ολοκληρωμένη μελέτη για τις παρεμβάσεις. Τέλος ο κ. Νάνος επισήμανε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός από την πλευρά της δημοτικής αρχής και ότι κοροϊδεύει τους πολίτες και το δημοτικό συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα