Στόχος η τεχνική συμφωνία έως τις 7 Απριλίου (video)

00:38 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζονται εξ αποστάσεως οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τα ανοιχτά ζητήματα της αξιολόγησης. Την πρόοδο στις συνομιλίες αναγνωρίζει και η Κομισιόν, με τον εκπρόσωπό της Μ. Σχοινά να θεωρεί εφικτή τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί. Οι κρίσιμες εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και η έξοδος της χώρας από την κρίση, βρέθηκαν στο επίκεντρο του διήμερου συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Βουλή με πρωτοβουλία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους.

Ως το πιο σύντομο ανέκδοτο

των ημερών χαρακτήρισε την δήλωση του Πρωθυπουργού ότι δεν θα ψηφίσει «εργασιακό μεσαίωνα» το ΚΚΕ.

«Όσο δε για το «κοινωνικό κεκτημένο» της ΕΕ είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, αφού με βάση αυτό το «κεκτημένο», σφαγιάζονται τα εργατικά δικαιώματα σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Ο κ. Τσίπρας αναζητά άλλοθι για το νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης», ανέφερε.

«H εικόνα που έχουν στην Ευρώπη σχετικά με την αξιολόγηση είναι ότι έχουν κλείσει τα πάντα και απλά δίνουν χρόνο στον κ. Τσίπρα να προετοιμάσει το αφήγημά του στο εσωτερικό της χώρας και του κόμματός του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Εμείς θα αξιολογήσουμε το σύνολο της συμφωνίας και μετά θα ψηφίσουμε κάτι που πρέπει να κάνουν όλα τα κόμματα», σημειώνουν οι ΑΝΕΛ.

Πρώτος και βασικός στόχος παραμένει η επιστροφή των κλιμακίων των Θεσμών στην Αθήνα ώστε να καταστεί εφικτή η πρώτη τεχνική συμφωνία στις 7 Απριλίου.

Επόμενη κρίσιμη «μάχη» θα δοθεί στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στις 21-23 Απριλίου όπου ενδέχεται το Ταμείο να δώσει ένα πιο σαφές δείγμα των προθέσεων του.

Πηγή ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα