«Παιδικό επισκεπτήριο» στις φυλακές της Πάτρας

20:02 18/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με απώτερο στόχο την ομαλή κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων, εγκαινιάστηκε στο σωφρονιστικό ίδρυμα Πάτρας ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου οι έγκλειστοι γονείς θα μπορούν να περνούν χρόνο με τα παιδιά τους. Το «παιδικό επισκεπτήριο» εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης για φυλακές με ανθρώπινο χαρακτήρα.

Το «παιδικό επισκεπτήριο» των φυλακών του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας εγκαινίασαν

τη Δευτέρα, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου και ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης.

Το «παιδικό επισκεπτήριο» είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος που προσομοιάζει με παιδικό δωμάτιο, αφού υπάρχουν μεταξύ άλλων παιχνίδια, ζωγραφιές και κατασκευές. Εκεί οι κρατούμενοι-γονείς θα μπορούν να συναντούν τα παιδιά τους και να περνούν χρόνο μαζί τους.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων μέσα στο «παιδικό επισκεπτήριο» θα βρίσκεται ο πατέρας-κρατούμενος μαζί το παιδί του, καθώς και ένα συγγενικό πρόσωπο που θα το συνοδεύει. Μέσα στον χώρο δεν θα υπάρχει φύλακας, ενώ η παρακολούθηση θα γίνεται με κάμερες. Παράλληλα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα μπορούν μέσα από ειδικού τύπου παράθυρα να επιβλέπουν τον χώρο και να παρέμβουν εάν υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.
Η διαμόρφωση του χώρου έγινε έπειτα από συνεργασία του τεχνικού προσωπικού των φυλακών και των κρατουμένων, ενώ η επίπλωσή του και η τοποθέτηση των παιχνιδιών έγιναν έπειτα από δωρεές.

Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας

Μετά το τέλος των εγκαινίων, η Σία Αναγνωστοπούλου και ο Ευτύχης Φυτράκης επισκέφθηκαν την αυτόνομη εκπαιδευτική δομή του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας που θα λειτουργήσει στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου από το επόμενο εκπαιδευτικό έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα