Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή αιμοδότη

09:23 13/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

14 Ιουνίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή αιμοδότη. Φέτος, το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι «ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ, ΔΩΣΕ ΤΩΡΑ, ΔΙΝΕ ΣΥΧΝΑ», μήνυμα που προβάλλει την ανάγκη να δίνουμε αίμα συστηματικά κι όχι μόνο σε έκτακτες περιστάσεις.
Οι Σύλλογοι και οι Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Περιφ. Ενότητας Ιωαννίνων,

ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου και τα τμήματα αιμοδοσίας των Νοσοκομείων της πόλης μας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών θα τιμήσουν με εκδηλώσεις τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη.
• Την Τετάρτη, 14 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή αιμοληψία με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου
• Την ίδια μέρα, στις 7 το απόγευμα, η Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση βράβευσης αιμοδοτών που προσέφεραν αίμα εθελοντικά, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου
Στην Περιφ. Ενότητα Ιωαννίνων, χάρη στις προσπάθειες των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, της ΦΟΕΑ, των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων μας και τη συμπαράσταση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ποσοστό εθελοντικά προσφερόμενου αίματος που ξεπερνά το 70%.

Keywords
Τυχαία Θέματα