Π. Σκουρλέτης: «Περιμένουμε να συγκεκριμενοποιηθεί η συζήτηση για το χρέος» (audio)

13:06 19/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Θα είναι έκπληξη να μην κλείσει η αξιολόγηση την Τρίτη με βάση όσα είχαν συμφωνηθεί στο προηγούμενο Eurogroup, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Ο κ. Σκουρλέτης, επεσήμανε ότι «Με την ψήφιση και του τελευταίου μέρους των υποχρεώσεων περιμένουμε να τελειώσει αυτό το θέμα, και να συγκεκριμενοποιηθεί, στο μέτρο του δυνατού, η συζήτηση για το θέμα του χρέους. Η ανοιχτή αντιπαράθεση που υπάρχει για το θέμα του ελληνικού χρέους», πρόσθεσε ο υπουργός, «δεν

αφορά πια τη χώρα μας, είναι συζήτηση που γίνεται στο πεδίο των δανειστών και μάλιστα, θα έλεγα, ότι ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τόσο έντονη δημόσια διαφοροποίηση μεταξύ των θεσμών». «Αυτό είναι» , δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης, «ένα διαφορετικό ποιοτικό στοιχείο που χαρακτηρίζει την παρούσα συγκυρία και προφανώς είναι μία εξέλιξη που μας ευνοεί με τον τρόπο που γίνεται».

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος επεσήμανε ότι: «Το θέμα του χρέους θα αντιμετωπισθεί σε τρεις φάσεις: βραχυχρόνια, μεσοπρόθεσμα και μακροχρόνια».

Αναφερόμενος στους έμμεσους φόρους που θα ψηφισθούν στην Βουλή, το κ. Σκουρλέτης αναγνώρισε ότι «πράγματι μιλάμε για μέτρα που αγγίζουν την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, άρα υπάρχει η διάσταση της αδικίας». «Τα μέτρα είναι βαριά, αν και είναι τα πιο ήπια από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά υπάρχει η συσσώρευση της κόπωσης και της μείωσης των αντοχών του κόσμου». Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι:

«Είναι αισιόδοξος ότι δεν θα χρειασθεί να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός του δημοσιονομικού διορθωτή, αλλά αντίθετα», όπως είπε, «έχουμε σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας που θα λειάνουν και θα αμβλύνουν τις επιπτώσεις των μέτρων. Αυτό είναι το στοίχημα της επόμενης φάσης που θα συνοδεύεται από δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, νέους πόρους για το ασφαλιστικό που, άλλωστε τα φορολογικά μέτρα έτσι όπως μπαίνουν μπορούν να βγουν» τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι: «Βρισκόμαστε σε εκείνο το σημείο καμπή για την ελληνική οικονομία, όπου ουσιαστικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη διαμόρφωση ενός καθαρού τοπίου στην οικονομία θα δούμε επενδυτικές κινήσεις, μεγάλα επενδυτικά πρόζεκτ». «Υπάρχουν επενδυτικά προγράμματα που περιμένουν», κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

The post Π. Σκουρλέτης: «Περιμένουμε να συγκεκριμενοποιηθεί η συζήτηση για το χρέος» (audio) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα