Διδυμότειχο: Τον Ιούνιο ανοίγει το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου

12:54 19/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τις τελευταίες «μικρές εκκρεμότητες» που απομένει να τακτοποιηθούν πριν την έναρξη λειτουργίας του Βυζαντινού Μουσείου Διδυμοτείχου, συζήτησε εχθές με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Πατσουρίδης, το υπουργείο προγραμματίζει την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου τον Ιούνιο, ενώ τα επίσημα εγκαίνιά του θα γίνουν πολύ αργότερα. Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα ανέλαβαν υπηρεσία οι τέσσερις ημερήσιοι φύλακες που προσελήφθησαν στο Μουσείο, ενώ συνεχίζονται

οι εργασίες περιποίησης και καθαριότητας του περιβάλλοντος χώρου, από τις υπηρεσίες του δήμου. Στη χθεσινή συνάντηση έγινε αναφορά και στις εργασίες που γίνονται στο Μεγάλο Τέμενος (Βαγιαζήτ) του Διδυμοτείχου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο αποκατάστασης της οροφής του μνημείου. «Τόσο το Μουσείο όσο και το Τέμενος, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασής του, θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς για τους επισκέπτες που θα φτάνουν στο Διδυμότειχο αλλά και στον βόρειο Έβρο γενικότερα», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο δήμαρχος Διδυμοτείχου.

Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

The post Διδυμότειχο: Τον Ιούνιο ανοίγει το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα