Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη του ΣτΕ χωρίς ψηφοφορία

22:43 24/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση η κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αντικείμενο τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Η επόμενη διάσκεψη έχει οριστεί για την Τετάρτη, οπότε και εκτιμάται να γίνει η κρίσιμη ψηφοφορία, ως προς τα συνταγματικά και νομικά θέματα.

Σήμερα ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο εισηγητής της υπόθεσης, σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου, ο οποίος ζήτησε να κριθεί συνταγματικό το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Τα θέματα τα

οποία εξετάζονται είναι δύο: οι αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και αν ο υπουργός Επικρατείας είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει σε διαδικασία διαγωνισμού και δεύτερον ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στον ελληνικό λαό ότι θα μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Προσέθεσε ότι αν τελικά ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, το Δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα της πρώτης δόσης που κατέθεσαν οι τέσσερις υπερθεματιστές και σημείωσε ότι η Πολιτεία δεν σταματάει με μία απόφαση δικαστηρίου.

Θα συνεχίσουμε – είπε ο κ. Κρέτσος – την προσπάθεια ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, καταπολεμώντας τα φαινόμενα διαπλοκής.

«Εάν κριθεί συνταγματικός ο νόμος Παππά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τη ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα θεσμικά και θα μας δεσμεύει η απόφαση του ΣτΕ», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm» ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

Από την Κρήτη, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματος για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, την οποία θα καταθέσει το μεσημέρι της Τρίτης στον Πρόεδρο της Βουλής, λέγοντας, πως αν εφαρμοστεί, στα δημόσια ταμεία, σε βάθος δεκαετίας θα μπουν 300 εκατομμύρια, ενώ σχολίασε πως «θα έπρεπε να είναι δεδομένο εξαρχής ότι ο κ. Τσίπρας θα σεβαστεί την απόφαση του Σ.τ.Ε.»

«Η απόφαση του ΣτΕ θα είναι προφανώς Σολομώντεια, θα καταργεί τον αριθμό «4» για τα κανάλια και θα παραπέμπει στην επανασύσταση του ΕΣΡ. Διαφορετικά, ο διχασμός της κοινωνίας θα γιγαντωθεί. Τελικά, το λάθος που κάναμε είναι ότι δεν έγινε ΕΣΡ προ μηνών και πήρε πρωτοβουλίες, ο αρμόδιος υπουργός που το Σύνταγμα τις έχει αναθέσει στο ΕΣΡ» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

Πηγή Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΜΠΕ

Σχετική είδηση: Βουλή: Αναβλήθηκε η ακρόαση των υπερθεματιστών στην αρμόδια Επιτροπή

Keywords
Τυχαία Θέματα