«Ξέχασα, άλλη μέρα» ήταν η απάντηση του Αλ. Τσίπρα σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό

21:17 24/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Πότε θα κάνετε ανασχηματισμό;» ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός στην είσοδο της Κουμουνδούρου, προσερχόμενος για την πρώτη συνεδρίαση της νέας ΠΓ. Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνοντας το ρολοϊ του είπε στους δημοσιογράφους: «Ξέχασα…άλλη μέρα».

Η συνεδρίαση της 29μελούς ΠΓ είναι σε εξέλιξη από τις 7 το απόγευμα.

H ΠΓ με βάση την απόφαση της Κ.Ε. θα απαρτίζεται από δύο όργανα.

– Το 11μελές Πολιτικό Συμβούλιο το οποίο θα ασχολείται με όλα τα θέματα κυβερνητικής πολιτικής.

– Το

16μελές Εκτελεστικό Συμβούλιο το οποίο θα ασχολείται με καθημερινά, οργανωτικά ζητήματα.

Νωρίτερα δόθηκε στη δημοσιότητα η Πολιτική απόφαση του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Στο κείμενο τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «δεν είμαστε η Αριστερά της απόδρασης και του εθνικού απομονωτισμού, αλλά η Αριστερά που δεν φοβάται να μπει στη φωτιά, στον αγώνα για την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων».

Υπογραμμίζεται ότι η συμφωνία που υπογράφηκε πέρσι το καλοκαίρι, προκειμένου να αποτρέψουμε την καταστροφή με την οποία οι δανειστές απειλούσαν τη χώρα μας, δεν είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε είναι «ιδιοκτησία της Αριστεράς», όπως δημόσια ζητούν να αναγνωρίσουμε εκπρόσωποι των δανειστών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για εκβιασμό και συγκρούσεις από την πλευρά των δανειστών, που δεν έληξαν τον Ιούλιο του 2015, και υπογραμμίζει την αναγκαιότητα προσεκτικά σχεδιασμένων πρωτοβουλιών, «με στόχο να κερδίζουμε διαρκώς περιθώρια κινήσεων και να τελειώσουμε το ταχύτερο δυνατόν με το καθεστώς της επιτροπείας».

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα