Ολοκαύτωμα Ψαρών: Τιμητικές εκδηλώσεις για τα 193 χρόνια

15:03 22/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την 193η επέτειο από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών, τιμά το Σάββατο και την Κυριακή (24 & 25 Ιουνίου 2017) ο Δήμος Ψαρών.
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τιμά με την παρουσία του τη μνήμη των Ψαριανών που έπεσαν για τη Λευτεριά, την Κυριακή 25 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το απόγευμα του Σαββάτου με την έκθεση (στις 5.00 μ.μ.) «Ηρωες των Ψαρών» από τον πολιτιστικό σύλλογο Αδελφότης Ψαριανών στην αίθουσα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου.
Θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός εσπερινός στα εκκλησάκια της Μαύρης Ράχης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου και τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων.
Οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας συνεχίζονται με χορευτικό και θεατρικό δρώμενο, ενώ ολοκληρώνονται με λαμπαδηδρομία και αναπαράσταση της ανατίναξης της πυριτιδαποθήκης.
Την Κυριακή το πρωί και μετά τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, θα ακολουθήσει τρισάγιο στο σπίτι του Κωνσταντίνου Κανάρη και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Μνημείο Πεσόντων.
Η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου θα ολοκληρωθεί με την παράθεση γεύματος προς τιμή του, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έντεχνο, λαϊκό και νησιώτικο πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα