ΕΚΖ-ΕΛΜΕΖ και ΕΚΚΙ και ΕΛΜΕ-ΚΙ συμπαραστέκονται στους συμβασιούχους των ΟΤΑ

14:53 22/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έμπρακτη συμπαράσταση τους, με ανακοινώσεις τους, οι οποίες κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, εκφράζουν στους «δοκιμαζόμενους» (ειδικά το τελευταίο διάστημα με αφορμή τη γνωστή απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου) συμβασιούχους των ΟΤΑ, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας, τόσο το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου (ΕΚΖ) και η τοπική ΕΛΜΕ (ΕΛΜΕΖ), όσο και το Εργατικό Κέντρο

Κεφαλονιάς Ιθάκης (ΕΚΚΙ) και η ΕΛΜΕ του νομού (ΕΛΜΕ-ΚΙ).

Οι σχετικές ανακοινώσεις των εν λόγω συνδικαλιστικών οργάνων, συνοπτικά και συμπερασματικά, επισημαίνουν τα εξής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ επικαλούμενη την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου. Κοροϊδεύει τους εργαζόμενους παρουσιάζοντας ως λύση στη σφαγή τις «δίμηνες» συμβάσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες στους Δήμους.
Τέρμα πια στην κοροϊδία δε θα δεχτούμε καμιά απόλυση συμβασιούχου. Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων.
Το πρόβλημα μας αφορά όλους, καθώς το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά ενώνει όλους τους εργαζόμενους απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας.
Καμιά απόλυση συμβασιούχου. Να υλοποιήσει η κυβέρνηση εδώ και τώρα το αίτημα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Δυναμώνουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη στον αγώνα των συμβασιούχων.
Παίρνουμε θέση στην κοινή πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά».

Επίσης, ο σύλλογος δημοτικών υπαλλήλων Δήμου Ζακύνθου συμπαραστέκεται στους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Δήμων και θεωρεί-όπως τονίζει-«άδικη και απάνθρωπη την απόφαση της ολομέλειας του ελεγκτικού συνεδρίου καθώς οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν αποδείξει ότι οι υπηρεσίες τους είναι απαραίτητες για την λειτουργία των Διευθύνσεων καθαριότητας».

Τέλος, ο σύλλογος, απαιτεί:
«Να βρεθεί άμεσα νομοθετική λύση ώστε κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά και το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου να πάρει επίσημα θέση για τους είκοσι συμβασιούχους του τοπικού ΦοΔΣΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα