Χανιά: Το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου στηρίζει τους συμβασιούχους

14:46 22/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αποκορώνου, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και με την αποχώρηση από τα καθήκοντά τους, θα δημιουργηθεί ανεκπλήρωτο κενό και κυρίως εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου που οι ανάγκες της υπηρεσίας είναι αυξημένες». Αυτό αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Αποκορώνου, μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο εκτός ημερήσιας διάταξης, συζήτησε το θέμα που έχει προκύψει με την Απόφαση της Ολομέλειας

του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την διακοπή της παράτασης των συμβάσεων προσωπικού των Δήμων και εξέδωσε ομόφωνη απόφαση στήριξης των εργαζομένων.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση , στο Δήμο Αποκορώνου απασχολούνται οχτώ (8) άτομα στην Υπηρεσία Καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου – 8μηνη σύμβαση με πρόσληψη μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ. Οι συμβάσεις αυτές, με τη διάταξη του άρθρου 16 του Ν. 4429/16 έλαβαν παράταση έως 31/12/2017 και τώρα με απόφασή της η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνει τις παρατάσεις αυτές αντισυνταγματικές και εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου στηρίζει, τους εργαζόμενους στον αγώνα τους και ζητάει από το Υπουργείο Εργασίας όπως άμεσα διευθετηθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι και ο Δήμος.
Οριστική λύση στο πρόβλημα θα δοθεί με μόνιμους διορισμούς και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα