ΟΙΥΕ: Απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 6 Νοεμβρίου

16:28 3/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αιχμή την υπεράσπιση της αργίας της Κυριακής, η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) καλεί σε νέα κινητοποίηση την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, με 24ωρη πανελλαδική απεργία. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11.00 π.μ., έξω από το κατάστημα PUBLIC στο Σύνταγμα

(Καραγεώργη Σερβίας 1).

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι: «Η Κυριακή 6.11.2016, είναι ημέρα προγραμματισμένης κυριακάτικης λειτουργίας όλων των καταστημάτων λόγω περιόδου προσφορών, όπως προβλέπει Ν. 4177/2013 και κάνουν χρήση μια σειρά μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, όπως τα PUBLIC.

Είμαστε απέναντι στον μνημονιακό νόμο και τις επιχειρήσεις που λειτουργούν τις Κυριακές.

Πρόκειται για ένα μέτρο που καταστρέφει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιουργεί λουκέτα και ανεργία, αναγκάζοντας ταυτόχρονα μεγάλο μέρος των ήδη εργαζομένων σε απλήρωτη δουλειά τις Κυριακές, χωρίς δικαίωμα στην ξεκούραση, τον ελεύθερο χρόνο και την οικογενειακή ζωή.

Καλούμε τις οργανώσεις των εμπόρων σε όλη τη χώρα (εμπορικούς συλλόγους, εμποροβιοτέχνες), αλλά και τις επιχειρήσεις του κλάδου να στηρίξουν την απεργία στις 6 Νοέμβρη, κρατώντας τα καταστήματά τους κλειστά.

Το αίτημά μας, παραμένει πάντα επίκαιρο! Ποτέ την Κυριακή».

Keywords
Αναζητήσεις
την κυριακη ειναι ανιχτα τα public
Τυχαία Θέματα