Ποιον θέλουν για πρόεδρο των ΗΠΑ οι Έλληνες;

15:39 3/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τι απάντησε η ελληνική κοινή γνώμη στην ερώτηση «Ποιον προτιμάτε για Πρόεδρο των ΗΠΑ»;

Η ελληνική νοοτροπία φαίνεται ότι είναι πιο κοντά σε αυτή των Δημοκρατικών και τους υποψηφίους του.Το 46,8% προτιμά τη Χίλαρι Κλίντον για πρόεδρο των ΗΠΑ, έναντι 27,8% που δήλωσε ότι θέλει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ένας στους τέσσερις δεν παίρνει θέση.

Ο λόγος για τον οποίο προτιμούν την υποψήφια των Δημοκρατικών, είναι οι δηλώσεις και η συμπεριφορά του Ντόναλτ Τραμπ.

Πιο αναλυτικά, η Χίλαρι Κλίντον προηγείται με μεγάλη

διαφορά στις γυναίκες ((57,6% – 15,3%), ενώ ο ο αντίπαλος της προηγείται στους άνδρες (40,3% – 36,1%).

Στην «παράσταση νίκης» το 61,8% θεωρεί ότι επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ πιθανότατα θα είναι η Χίλαρι Κλίντον, ενώ το 21% ο Ντόναλντ Τραμπ. Η μεγάλη αυτή διαφορά έχει να κάνει με το χρονικό διάστημα κατά το οποίο έγινε η έρευνα κατά την οποία οι δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ, έδιναν προβάδισμα στη Χίλαρι.

Η σημαντικότητα του αποτελέσματος για όλο τον κόσμο, αποτιμάται ως πολύ ή αρκετά σημαντικό από 8 στους 10 ερωτώμενους. Αξιοσημείωτο είναι ότι, το το 51% δεν πιστεύει ότι θα υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά για την Ελλάδα όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, ενώ το 27,7% πιστεύει ότι θα είναι καλύτερα αν εκλεγεί η Χίλαρι Κλίντον και το 15,9% ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η aboutpeople πραγματοποίησε έρευνα κοινής γνώμης έγινε για λογαριασμό της Athens Voice σε δείγμα 515 ατόμων.

Όπως δηλώνει ο πολιτικός αναλυτής και διευθύνων εταίρος της Stratego Ευτύχης Βαρδουλάκης «η θετική αποτίμηση της θητείας Ομπάμα (με ποσοστά μάλιστα που ξεπερνούν το 60%), η οποία επιβεβαιώνει μια εκτίμηση που έχει γίνει ήδη: Ότι ασχέτως της όποιας αξιολόγησης της πολιτικής του, του πιστώνεται θετικά ότι βελτίωσε την εικόνα των ΗΠΑ διεθνώς, αποκαθιστώντας τα τραύματα που είχε δεχτεί επί προεδρίας Μπους. Αυτό είναι πιθανότατα και η μεγαλύτερη κληρονομιά που αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος».

Πηγή: Athensvoice

Keywords
Τυχαία Θέματα