Οι κουβέντες του σοφού Νιμαϊ

11:34 24/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνταξιούχος αγρότης ο κος Νιμαϊ κι ακόμη ασχολείται με τη γη. «Αναγκαστικά κάτι θα πρέπει να βάλεις. Λίγο το σιτάρι, λίγο το αμπέλι κι ο μπαξές και η ώρα περνά » δηλώνει κι εκφράζει την ανησυχία του για την μόλυνση του περιβάλλοντος. «Έχουν δηλητηριαστεί τα πάντα. Τρεις φορές έσπειρα καρπούζια και τις τρεις φορές δεν φύτρωσαν» δηλώνει απογοητευμένος σπεύδοντας όμως να προσθέσει «Δόξα το Θεό να λέμε, να έχουμε όλοι υγεία».

Ο κος Νιμαϊ είναι

ιδιαίτερα προβληματισμένος και με τις συνήθειες της εποχής «Όλοι λένε Κρίση -Κρίση αλλά εγώ βλέπω τους ίδιους που καλοπερνούσαν να καλοπερνούν. Ωραία αυτοκίνητα, γλέντια, φαγητό, αλλά εμείς οι φτωχοί θέλουμε μόνο να ζήσουμε. Υγεία θέλουμε και λίγο ψωμί μας φτάνει.»

Το πιο μακρύ ταξίδι που έκανε ο κος Νιμάϊ ήταν στην Αθήνα, τα 14 χρόνια που δούλευε στα Ναυπηγεία, αρχικά του Αγγελόπουλου και μετά στο Σκαραμαγκά «Δυστυχώς χάθηκαν τα ένσημα στο ΙΚΑ, έτσι τώρα παίρνω μόνο σύνταξη ΟΓΑ. » στέκεται για λίγο σιωπηλός σαν να ζυγίζει την επόμενη κουβέντα του ξαφνικά «σπάει» τη σιωπή του «Οι μεγάλοι θέλουν να πληρώσουν όλα τα βάρη οι φτωχοί, ο αγρότης, ο εργάτης. Λένε: «μαζί τα φάγαμε», όχι δεν τα φάγαμε μαζί. Εμείς δεν φάγαμε τίποτα. Γιατί τώρα τα κάνουν όλα αυτά; »
Φώτο:Ο κος Νιμαϊ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

The post Οι κουβέντες του σοφού Νιμαϊ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα