Ο πιανίστας Δαυίδ Τζόνσον ερμηνεύει Μπετόβεν στο ATHENAEUM

10:49 24/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις τρεις τελευταίες σονάτες του Μπετόβεν, op. 109, 110, 111, ερμηνεύει ο διακεκριμένος Αμερικανός πιανίστας Δαυίδ Τζόνσον, την Πέμπτη 26 Μαΐου, στις 20:00, στο ATHENAEUM (Αδριανού 3, Θησείο).

Ο Δαυίδ Τζόνσον γεννήθηκε στο Σαν Πέδρο της Καλιφόρνιας και πήρε το πτυχίο του στη μουσική (Bachelors Degree) από το Πανεπιστήμιο Redlands στην Καλιφόρνια, όπου σπούδασε δίπλα στη Louanne Fuchs.

Νικητής

του πρώτου βραβείου του ετήσιου διαγωνισμού Redlands Bowl, συνέχισε τις σπουδές με τον Εarl Voorhies στην Pasadena και την Isabelle Byman στο Manhattan School of Music στη Νέα Υόρκη, όπου ολοκλήρωσε επιτυχώς τις μεταπτυχιακές σπουδές του με σημαντικές διακρίσεις. Το 1980 έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ στη Νέα Υόρκη, όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον Peter G. Davis των New York Times, ενώ ακολούθησαν πολλά επιτυχημένα ρεσιτάλ και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Εργάστηκε για αρκετό καιρό στο Λονδίνο με την Carola Grindea, ιδρύτρια της EPTA (Ευρωπαϊκή Ένωση Καθηγητών Πιάνου) και ειδικεύτηκε στη μουσική ερμηνεία και στη σημασία της αντιμετώπισης και εξάλειψης του άγχους από τους πιανίστες.

Τον Ιούλιο του 2005 τιμήθηκε για το έργο του από την Beethoven Piano Society of Europe και του δόθηκε ο τίτλος του αντιπροσώπου της στην Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 2011 μετακόμισε στην Αθήνα και ζει πλέον μόνιμα στο Παγκράτι. Έχει στο ενεργητικό του ήδη τέσσερα κονσέρτα πιάνου στην Ελλάδα, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε φεστιβάλ κλασικής μουσικής στο Πόρτο Χέλι και στο Ωδείο Αθηνών.

INFO

ATHENAEUM (Αδριανού 3, Θησείο)

Πέμπτη 26 Μαΐου, στις 20:00

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ και 5 ευρώ μειωμένo

The post Ο πιανίστας Δαυίδ Τζόνσον ερμηνεύει Μπετόβεν στο ATHENAEUM appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα