Οι άνθρωποι του πολιτισμού έστειλαν μήνυμα ειρήνης, ισότητας και συμφιλίωσης των λαών

22:01 29/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα ανθρωπιάς, Ειρήνης, Ισότητας και Συμφιλίωσης των λαών έστειλαν σήμερα το βράδυ τα μέλη της Πρωτοβουλίας των Λαρισαίων Καλλιτεχνών και Φορέων μέσα από ένα πλέγμα πολιτιστικών δράσεων στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας .

Η έναρξη του προγράμματος έγινε με δράσεις για τα παιδιά, και την κουκλοπαίκτρια Φωτεινή Καλούδη να ερμηνεύει την ιστορία «Ένας Γάτος μια Φορά», με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών.

Ακολούθησε ένα μεγάλο πάρτι με χορoύς Latin

και Lindy Hop, με τις χορευτικές ομάδες Let’sDance και Lindy Hop Larissa, ενώ το βράδυ ανέβηκε η παράσταση «Στις Ματωμένες Γειτονιές του Κόσμου», για την πραγματοποίησή της οποίας συνεργάστηκαν καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των Τεχνών (μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, χορευτές, λογοτέχνες, φωτογράφοι, κινηματογραφιστές, εικαστικοί, σκιτσογράφοι).

Η παράσταση αυτή προέταξε εικόνες και ιδέες ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον πόλεμο, καλώντας τον θεατή να υψώσει και να ενώσει τη φωνή του με όσους αντιστέκονται στα φαινόμενα απανθρωπιάς και εξαθλίωσης που κατακλύζουν την καθημερινότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα