Όχι ΓΕΩΤΕΕ στην παραχώρηση εκτάσεων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ χωρίς ανταλλαγή

15:26 11/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το θέμα της παραχώρησης εκτάσεων από το πρώην ΕΘΙΑΓΕ στο δήμο Λαρισαίων απασχόληση την σημερινή κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και του Διοικητικού Συμβουλίου του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας. Η κοινή συνεδρίασης έγινε μετά από αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων του Ινστιτούτου Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας, με θέμα «Παραχώρηση εκτάσεων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ στο Δήμο Λαρισαίων».

Στη συνεδρίαση οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου

κατέθεσαν τις απόψεις τους για την παραχώρηση των εκτάσεων, για την οποία ενημερώθηκαν αιφνιδίως και μέσω του Τύπου ,θέμα που τους δημιούργησε ερωτηματικά.
Η Διοικούσα του παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδος του ΓΕΩΤΕΕ και το Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας, αφού άκουσαν προσεκτικά τις απόψεις των εργαζομένων, σαν επιστημονικοί φορείς που ενδιαφέρονται πρωτίστως για την ανάπτυξη της έρευνας και κατά συνέπεια της αγροτικής παραγωγής επισημαίνουν ότι :
Πιθανή παραχώρηση εκτάσεων χωρίς ανταλλαγή ισάξιας έκτασης, η οποία ανταλλαγή μάλιστα θα έπρεπε να προηγείται της οποιαδήποτε παραχώρησης, δυσχεραίνει το έργο του Ινστιτούτου Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας και υποβαθμίζει την έρευνα κάτι που φυσικά μας βρίσκει αντίθετους.
Keywords
Τυχαία Θέματα