Ζάκυνθος-Δήμος: Δραματική έκκληση να πληρώσουν όσοι έχουν οφειλές

15:26 11/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκκληση για άλλη μία φορά και σε δραματικούς τόνους, απευθύνει ο δήμος Ζακύνθου, προς τους δημότες να τακτοποιούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τα τέλη παρεπιδημούντων, των κοινόχρηστων χώρων και των παραλιών.

Ο δήμος, όπως επισημαίνει, διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο με περικοπή κρατικών επιχορηγήσεων και προσπαθεί να είναι ανταποδοτικός προς τους δημότες, επιθυμώντας να βελτιώσει την καθημερινότητά τους, αλλά, χωρίς τη δική τους συνδρομή, είναι αδύνατο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
«Γνωρίζουν άπαντες πως μόλις κάνουν τη δήλωση του ΦΠΑ,

θα πρέπει να πληρώσουν και τα τέλη παρεπιδημούντων στο δήμο. Δυστυχώς, έως τώρα παρατηρείται το φαινόμενο να καλύπτουν αυτή την υποχρέωση με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Επίσης, από τα μισθωτήρια των παραλιών και των κοινόχρηστων χώρων, υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πότε πρέπει να πληρώνονται οι δόσεις».
Με τα λόγια αυτά, προσπαθεί ο δήμος να ευαισθητοποιήσει τους δημότες να πληρώσουν, αναφέροντας με νόημα, πως, «δεν μας είναι καθόλου ευχάριστο να δεσμεύουμε τραπεζικούς λογαριασμούς, γιατί είναι η έσχατη λύση για εμάς και γίνεται επειδή κάποιοι δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα».
Μάλιστα, η δημοτική αρχή, ξεκαθαρίζει, πως, είναι διατεθειμένη να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μπει το νερό στο αυλάκι και η εικόνα του νησιού να αλλάξει προς το καλύτερο. Προσθέτει, δε, ότι, «σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε να έχουμε αρωγούς και όποιοι πληρώνουν αυτά που οφείλουν, να είναι βέβαιοι πως θα γυρίσουν σε αυτούς ανταποδοτικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα