Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για την ημερίδα διαχείρισης των υδάτων

19:17 3/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρεται στην πρόσφατη ημερίδα που διοργανώθηκε στη Λάρισας για τα νέα διαχειριστικά σχέδια των υδάτων στη Θεσσαλία εξέδωσε η ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα: «Έκπληξη και εντύπωση προκαλούν οι αιτιάσεις της διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ περί μη πρόσκλησης του φορέα στην πρόσφατη ημερίδα διαβούλευσης των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών

(ΣΔΛΑΠ) της Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 26 Σεπτεμβρίου 2017.

Πολύ περισσότερο εντύπωση προκαλεί η εκτίμηση ότι η «μη πρόσκληση» του ΤΕΕ αποτελεί τακτική του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ότι συνδυάζεται με την απεργία των ΜΜΕ εκείνη την ημέρα, με τη μη πρόσκληση φορέων και με αιφνίδια διοργάνωση της ημερίδας!
Η πραγματικότητα είναι ότι η διοργάνωση ημερίδας για το θέμα είχε αναγγελθεί αρχικά κατά τη συνέντευξη τύπου για την ΑΕΠΟ της Μεσοχώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Αυγούστου στο υπουργείο, παρουσία του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου Πύλης, καθώς και του Προέδρου της ΔΕΗ.
Η πρόσκληση για την ημερίδα στάλθηκε 8 ημέρες πριν την οργάνωσή της σε πάνω από 900 παραλήπτες , η πλειοψηφία των οποίων είναι φορείς της Θεσσαλίας, όπως επίσης και φορείς της κοινωνίας των πολιτών.
Στους παραλήπτες της πρόσκλησης περιλαμβάνεται το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, καθώς και άλλα παραρτήματα του ΤΕΕ, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς εάν μελετήσει τις λίστες των ηλεκτρονικών μηνυμάτων.
Η ημερίδα είχε προγραμματιστεί από τον Ιούλιο, αλλά ακόμα και μέχρι την αποστολή της πρόσκλησης στις 18 Σεπτεμβρίου δεν είχε ανακοινωθεί καμία απεργία ΜΜΕ.
Στην ημερίδα συμμετείχαν καταγεγραμμένα 156 άτομα που εκπροσωπούσαν τουλάχιστον 50 φορείς, κάτι που αποδεικνύει ότι ο χαρακτηρισμός της ημερίδας ως «περιορισμένης δημοσιότητας» είναι έωλος.
Η μη πρόκληση του ΤΕΕ Π. Ε. Μαγνησίας αποτελεί σοβαρή παράλειψη της υπεύθυνης για τη διοργάνωση εταιρείας, παράλειψη η οποία διέφυγε της επιβλέπουσας υπηρεσίας και αυτή η παράλειψη γίνεται αποδεκτή.
Από τα παραπάνω προκύπτει καταφανώς ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει καμία εκ των προτέρων επιλογή αλλά ούτε και τακτική για αιφνίδια διοργάνωση της ημερίδας, αποκλεισμό φορέων, έλλειψη διαφάνειας και όλα τα υπόλοιπα υποθετικά σενάρια.
Σχετικά με την ουσία της διαβούλευσης, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων θα έρθει άμεσα σε επικοινωνία με το ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, προκειμένου να λάβει τις απόψεις του, προτάσεις, σχόλια και εναλλακτικές στρατηγικές, σε σχέση με το αναρτημένο προσχέδιο.
Ισχύει δε η δέσμευση ότι μετά την εναρκτήρια εκδήλωση της διαβούλευσης θα γίνει ειδική συνάντηση για το σχέδιο ΣΔΛΑΠ της Θεσσαλίας, με την ΕΓΥ και τη μελετητική ομάδα, στην οποία και βέβαια το ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας θα κληθεί να συμμετάσχει».

Keywords
Τυχαία Θέματα