Κέρκυρα: Κακαβίτσας για νέες μονάδες, στελέχωση, προσωπικό

16:51 3/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μονάδα Απεξάρτησης δημιουργείται στην Ψυχιατρική Κλινική του Γ. Ν. Κέρκυρας και Μονάδα Υποστήριξης Κρίσεων ( Μ.Υ.Κ.) Φυσικών, Τεχνικών Καταστροφών στο Γ.Ν. Κέρκυρας.
Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που υπήρξε στο Υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή του βουλευτή Κώστα Παυλίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Αλέκου Μιχαλά και του Ηλία Μιχαλαρέα, Επιστημονικά Υπεύθυνου των Μονάδων απεξάρτησης και υποστήριξης κρίσεων . Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας, τόνισε ότι η λειτουργία

Μονάδας Κρίσεων είναι κάτι ξεχωριστό που αναμένεται να λειτουργήσει στο νησί μας ενώ ξεκαθάρισε ότι η μονάδα απεξάρτησης δεν αφορά ναρκωτικές ουσίες αλλά εθισμό στο αλκοόλ και τον τζόγο.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απάντηση που έδωσε στην τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Χρυσόστομος Μπούκας ως πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών. Όπως είπε, οι ίδιοι οι αριθμοί διαψεύδουν την ανακοίνωση του κ. Μπούκα αφού το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι σαφώς περισσότερο από αυτό που αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Ειδικότερα, ο κ. Κακαβίτσας αναρωτήθηκε που βρήκε τα στοιχεία αυτά ο συντάκτης της ανακοίνωσης, αναφέροντας ότι όταν η Διοίκησή του ανέλαβε τα καθήκοντά της, υπήρχαν 82 ειδικευμένοι γιατροί, εκ των οποίων 68 μόνιμοι και 14 επικουρικοί ενώ φέτος, στο Νοσοκομείο υπηρετούν 94 ειδικευμένοι και από αυτούς οι 67 είναι μόνιμοι και 27 επικουρικοί ενώ αναμένεται ο διορισμός άλλων 14 μονίμων συν αυτών που προβλέπεται να στελεχώσουν τα επείγοντα περιστατικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα