Ο Ροντ Στιούαρτ χρίστηκε ιππότης

12:39 13/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ιππότης χρίστηκε ο Βρετανός τραγουδοποιός Ροντ Στιούαρτ, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 90α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Στιούαρτ τιμήθηκε από τη Βασίλισσα, για τη συνεισφορά του στο φιλανθρωπικό έργο της μεγάλης Βρετανίας, με το όνομά του να βρίσκεται στη λίστα με 1000 και πλέον ανθρώπους, που τιμήθηκαν επίσης για τη δράση και το έργο τους.

Κάθε χρόνο στο πλαίσιο των εορτασμών της Βασίλισσας Ελισάβετ ανακοινώνεται μία λίστα με διασημότητες που βραβεύονται. Φέτος ανάμεσα σ’ αυτούς που

τιμήθηκαν, εκτός από τον 71χρονο Στιούαρτ, ήταν και η 99χρονη τραγουδίστρια Βέρα Λιν, που ψυχαγωγούσε τα βρετανικά στρατεύματα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και ο 44χρονος Τιμ Πικ, που ήταν ο πρώτος Βρετανός αστροναύτης που επισκέφτηκε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Άλλα γνωστά ονόματα που τιμήθηκαν ήταν ο αρχηγός της ομάδας κρίκετ Άλαστερ Κουκ, ο πρώην ποδοσφαιριστής Άλαν Σίρερ και ο τενίστας Τζέιμι Μάρεϊ.

Να σημειωθεί ότι, η Ελισάβετ βρίσκεται στον βρετανικό θρόνο για 64 χρόνια και παρότι τα γενέθλιά της ήταν τον Απρίλιο, συνηθίζεται να εορτάζονται τον Ιούνιο ώστε να επιτρέπει ο καιρός τον εορτασμό τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα