Βόλος: Ομάδες «κρούσης» για εντοπισμό προβληματικών συμπεριφορών στα σχολεία

12:36 13/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ομάδες «κρούσης», οι οποίες συνεργάζονται με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, έχουν συσταθεί σε όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ,

ο υπεύθυνος Εκπαίδευσης και Έρευνας του Κέντρου, κ. Ξενοφών Σελπεσάκης, σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να εντοπίζονται άμεσα προβληματικές συμπεριφορές εφήβων εντός του πλαισίου του σχολείου τους και με διακριτικό τρόπο να υπάρχει παρέμβαση.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι έχουν γίνει πολλές παραπομπές παιδιών, τις οποίες οι ειδικοί του Κέντρου χειρίζονται αναλόγως και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, τα περιστατικά στα οποία υπάρχει παρέμβαση, δεν αφορούν μόνο χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και άλλες προβληματικές συμπεριφορές, πολύ συνηθισμένες στους σύγχρονους εφήβους, όπως η βία, η υπερβολική ενασχόληση με το διαδίκτυο κ.α.

Ο κ. Σελπεσάκης διευκρίνισε ακόμη, ότι πλέον, δεν μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τις συμπεριφορές αυτές, ανάλογα με την κοινωνική θέση των οικογενειών, την οικονομική ή την κοινωνική τους κατάσταση, αφού μπορεί κάποιοι παράγοντες να είναι μεν επιβαρυντικοί, ωστόσο, δυνητικά οι καταστάσεις αυτές μπορούν να αφορούν τους πάντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα