Ο Μακρόν ορκίζεται και πάει Βερολίνο

14:09 12/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας μεταβαίνει στην Γερμανία για να συναντηθεί με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Η καγκελάριος χαίρεται που θα δεχθεί τη Δευτέρα αργά το απόγευμα στην καγκελαρία τον νέο Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.

Στη συνάντηση γνωριμίας των δύο ηγετών αναμένεται να τεθούν ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη και τις δύο χώρες, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να

πει κάποιος ότι θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας σε φόρουμ το οποίο διοργάνωσε η εφημερίδα «Rheinische Post» , με τη συμμετοχή 550 εκπροσώπων της οικονομίας, της πολιτικής και του τύπου, ότι «ευχαρίστως θα εκπονούσε μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν σχέδια ανάπτυξης τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν γρήγορα ελπίδα στους πολίτες που δεν έχουν δουλειά».

Παραδεχόμενη ότι «η Γερμανία θα συνεχίσει να ευημερεί μόνον εάν η Ευρώπη ευημερεί», η Άνγκελα Μέρκελ προσδιόρισε τομείς στους οποίους θα μπορούσε να υπάρξει συγκεκριμένη συνεργασία με τη Γαλλία κάνοντας λόγο «για κοινά επενδυτικά προγράμματα, διότι η Γερμανία έχει κενά τα οποία πρέπει να καλύψει λ.χ. στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας».

Η κ. Μέρκελ είπε επίσης πως είναι «πρόθυμη να συζητήσει περαιτέρω μέτρα προς ενίσχυση της ευρωζώνης, τα οποία προτείνει ο νέος Γάλλος πρόεδρος» και μάλιστα σκέφτεται «από το 2013 ένα κονδύλι της ευρωζώνης με το οποίο να μπορούμε να βοηθήσουμε χώρες οι οποίες είναι πρόθυμες για μεταρρυθμίσεις».

Τέλος η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι τρέφει «μεγάλο σεβασμό για τη μεγάλη αποστολή την οποία έχει μπροστά του ο κ. Μακρόν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα