«Ξεκινάμε για Ράκα αναμένουμε εξοπλισμό» λένε οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις

14:04 12/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν σύντομα την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκας, του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, και ότι αναμένουν ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ θα τους παράσχει εξοπλισμό, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, καθώς θα προχωρά η επιχείρηση.

Ο διοικητής των SDF Αμπντούλ Κάντερ Χαβντέλι απέφυγε να προσδιορίσει την ακριβή ημέρα της εκκίνησης σε συνέντευξη Τύπου στην Τάμπκα την οποία κατέλαβε πρόσφατα ο αραβοκουρδικός συνασπισμός

από τους τζιχαντιστές. Ωστόσο την τοποθέτησε στις αρχές του καλοκαιριού. «Φυσικά μόλις αρχίσουμε να εισερχόμαστε στη Ράκα, όπως μας υποσχέθηκε (ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός), θα υπάρξει υποστήριξη με τη μορφή ειδικών όπλων, τεθωρακισμένων και άλλου» εξοπλισμού, πρόσθεσε ο Χαβντέλι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα όπλα που έχει εγκρίνει η Ουάσινγκτον για την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που είναι μέλος των SDF, δεν έχουν φτάσει ακόμη. «Πιστεύω ότι αυτά τα όπλα ή αυτή η υποστήριξη θα έρθουν σύντομα», τόνισε.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα