Τέλη Ιουλίου οι πρώτες θεραπείες με το νέο γραμμικό επιταχυντή στο Πανεπιστημιακό

14:04 12/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα τέλη Ιουλίου αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς ο νέος γραμμικός επιταχυντής που παραδόθηκε σήμερα επίσημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας από το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος. Πρόκειται για μια επένδυση συνολικής αξίας 2,5 εκ. ευρώ, η οποία θα βοηθήσει το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας να ανακόψει την ροή ασθενών προς Ιδρύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα

περάσαμε σε μια νέα εποχή με την προμήθεια του γραμμικού επιταχυντή, δήλωσε στη διάρκεια της τελετής ο διοικητής του νοσοκομείου Π. Νάνος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στο να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, το οποίο θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των γιατρών για τους ασθενείς.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του Τμήματος Ακτινοθεραπείας, Γ. Κύργιας ανέφερε ότι όταν ανέλαβε καθήκοντα πριν 10 χρόνια στο συγκεκριμένο τμήμα διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα ιατρικού τουρισμού, αφού τα μηχανήματα δεν επαρκούσαν για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών με αποτέλεσμα να αναζητούν σε άλλες περιοχές θεραπεία. Με τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, πρόσθεσε ο κ. Κύργιας θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα επ’ ωφελεία των ασθενών.

Την ικανοποίησή του για την εγκατάσταση και την εκπαίδευση του προσωπικού στο νέας τεχνολογίας μηχάνημα εξέφρασε και εκ μέρους του Ιδρύματος Νιάρχου και ο υπεύθυνος διαχείρισης των δωρεών κ. Π. Βαζαίος.

Keywords
Τυχαία Θέματα