Ναύπακτος: Δίκτυο Ευρωπαϊκών πόλεων για τον πολιτισμό

14:14 19/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με έδρα τη Ναύπακτο προχωρά η ανάπτυξη ενός Δικτύου Πολιτισμού από την Αφρική στα Βαλκάνια τη νότια Ευρώπη και όχι μόνο. Η ανάδειξη, η επικοινωνία και οι κοινές προτάσεις των χωρών θα προωθούνται μέσα από το Δίκτυο Ευρωπαϊκών πόλεων με θέμα τη Ναυμαχία του Lepanto, είπε κατά την παρουσίαση του ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών του Δήμου Ναυπακτίας Γιάννης Ράπτης.

Ο εκπρόσωπος της περιφέρειας της Βενετίας Pierro Peteno αναφέρθηκε στην κοινή κουλτούρα και τον πολιτισμό της Ιταλίας με την Ελλάδα

,αλλά κυρίως στις νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν για τους νέους.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία και η συμμετοχή του διακεκριμένου ζωγράφου Wassili Lepanto, Dr. Φιλοσοφίας, παγκοσμίως γνωστού με εκθέσεις στο Παρίσι, στη Βόννη, στη Βιέννη, στη Στουτγάρδη, στο Ελσίνκι, στην Αθήνα, στη Νέα Υόρκη, στη Γενεύη και στη Φλωρεντία, συνέγραψε μια σειρά μελετών θεωρίας της τέχνης, όπως το μανιφέστο Τέχνη για τον Άνθρωπο . Έχει αναπτύξει σημαντικές πολιτιστικές και πολιτικές δραστηριότητες στην Χαϊδελβέργη. Το 2009 ίδρυσε την πολιτιστική πρωτοβουλία Χαϊδελβέργη, Φροντίδα και Διατήρηση ενάντια στην αλλοτρίωση από αρχιτεκτονικούς εκσυγχρονισμούς και σήμερα είναι υπεύθυνος πολιτιστικών της πόλης.

Η έκθεση Ζωγραφικής με τα έργα του φιλοξενείτε στην αίθουσα Τέχνης «Art Lepanto» στο Λιμάνι, με θέμα: «Οικολογική τάξη για να γίνει η γη πάλι πράσινη».

Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Πάτρας.

Σύνταξη: Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα