Ο Ιάπωνας και το Κρητικό κρασί

11:40 27/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο Ιάπωνας μαθαίνει το Κρητικό κρασί», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για την αντιπροσωπεία της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, που βρέθηκε στην Κρήτη προκειμένου να γνωρίσει τα κρασιά του νησιού και τον Κρητικό Αμπελώνα.

Μια εισαγωγέας κρασιού, ένας δοκιμαστής, μια διαχειρίστρια εστιατορίων σε Ιαπωνία και Αυστραλία, συνοδευόμενοι από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο, Κωνσταντίνο Σουβαμότο,

περπάτησαν σε πολλούς αμπελώνες και είδαν αρκετά οινοποιεία.
Ξεκίνησαν από τα Χανιά, και συνέχισαν σε Πεζά, Δαφνές, Μεσαρά και Λασίθι. Καλεσμένοι των οινοποιών της Κρήτης εντυπωσιάστηκαν από το κρητικό τοπίο, αλλά και τις ιδιαιτερότητες των κρασιών του κρητικού αμπελώνα και των γηγενών ποικιλιών.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε στους Κρήτες οινοποιούς σεμινάριο για την Ιαπωνική αγορά κρασιού, που είναι ιδιαίτερα απαιτητική, με τις γυναίκες να έχουν κυρίαρχο το ρόλο του αγοραστή στο κομμάτι του κρασιού.
Η επίσκεψη των Ιαπώνων επαγγελματιών οίνου έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος: «Δράσεις προώθησης κρητικού οίνου στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ελβετία και την Νορβηγία».

Keywords
Τυχαία Θέματα