Ο Ελασσονίτης και τα …λύματα του

20:22 10/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων για την μόλυνση του Ελασσονίτη ποταμού βρίσκονται τόσο οι κάτοικοι της Μαγούλας και των άλλων χωριών όσο και ο Δήμος Ελασσόνας. Την ευθύνη των ελέγχων έχει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος η οποία μετά τις καταγγελίες προχώρησε σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται εντός των ημερών.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο αντιπεριφεριάρχης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κώστας Νούσιος υποστήριξε ότι υπάρχει οπτική εικόνα για την μόλυνση του ποταμού, ωστόσο αναμένονται και τα

αποτελέσματα των ελέγχων ώστε να αναζητηθούν ευθύνες και να αποδοθούν εκεί που ανήκουν.

Παράλληλα ο κ. Νούσιος προανήγγειλε μια σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να συζητήσουν τον τρόπο που θα προστατέψουν από εδώ και στο εξής τον Ελασσονίτη ποταμό που αποτελεί πηγή ζωής για τους κατοίκους της περιοχής και του οικοσυστήματος.

Την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένει και ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου που εμφανίστηκε αδιαπραγμάτευτος σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. Πάντως έδειξε ενημερωμένος για τα όσα συνέβησαν στον ποταμό, σημειώνοντας, ότι «οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Μαγούλας και Αμουρίου μας ενημέρωσαν στο δημοτικού συμβούλιο για την μόλυνση που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες».

Στην Μαγούλα οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η μόλυνση του ποταμού που διασχίζει το χωριό τους παρατηρείται όταν ο καιρός είναι βροχερός.
Keywords
Τυχαία Θέματα