Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επαναφέρει ο Παρασκευόπουλος με αφορμή την επέτειο από τη Σφαγή του Διστόμου

Με αφορμή την συμπλήρωση 72 χρόνων από τη Σφαγή του Διστόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Πρασκευόπουλος ανέδειξε και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, τονίζοντας ότι οι σχέσεις αμοιβαίας ειρηνικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών έχει ως πυρήνα της την ευθύνη και τη δέσμευση για την ανταπόκριση στις υποχρεώσεις τους.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του αναφέρει ότι η ημέρα αυτή, «κατά την οποία τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής προχώρησαν σε ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα κατά άμαχου
πληθυσμού, ως απάντηση στην αντίσταση του ελληνικού λαού, υπενθυμίζει ότι ο ναζισμός έχει και στην πατρίδα μας συνδεθεί με τη βαρβαρότητα».

Η διεθνής κοινότητα, συνεχίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, «όπως αναδύθηκε μετά το θρυμματισμό τού καθεστώτος που είχε επιβάλλει ο εθνικοσοσιαλισμός στην Ευρώπη, διατηρεί ως έναν από τους πρωταρχικούς, καταστατικούς στόχους της την προστασία και εμπέδωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και τη διαφύλαξη της συνύπαρξης των λαών».

Και καταλήγει ο κ. Παρασκευόπουλος: «Η σύγχρονη αντίληψη για τις σχέσεις αμοιβαίας ειρηνικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών έχει ως πυρήνα της την ευθύνη και τη δέσμευση για την ανταπόκριση στις υποχρεώσεις τους. Αυτή η ευθύνη αυτονόητα και κατεξοχήν αφορά και την αποκατάσταση των δικαίων των θυμάτων των απαράγραπτων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα