Ο Αστέρας Τρίπολης 4-0 τον Α.Ο.Κ «Κέρκυρα» και «καρέ» νικών

19:22 2/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τέταρτη (4η) συνεχόμενη νίκη και μάλιστα με διατήρηση του μηδέν πίσω, για τον Αστέρα Τρίπολης του αναμορφωτή Σάββα Παντελίδη.

Η Αρκαδική ομάδα, κέρδισε δίκαια, άνετα και καθαρά, με 4-0, σήμερα το μεσημέρι στην Τρίπολη, τον αγνώριστο και ταλαιπωρημένο ΑΟ Κασσιόπης «Κέρκυρα», σ’ ένα παιχνίδι, που στην ουσία, τελείωσε με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η Τριπολιτσιώτικη ομάδα, επέβαλε τα δικά της στοιχεία, απ’ την έναρξη σχεδόν του αγώνα.

Οι κεντρώοι παίκτες (Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο), δούλεψαν ακατάπαυστα.

Σ’ αυτό συνέβαλαν, βέβαια και οι υπόλοιποι παίκτες.

Ο

Αστέρας πίεσε ψηλά σ’ όλα τα τετραγωνικά μέτρα του αγωνιστικού χώρου, είχε καλές εναλλαγές στις θέσεις, είχε γρήγορες πάσες, είχε καλά μαρκαρίσματα και βοήθειες, πήγαινε πρώτος στη μπάλα. Όλα αυτά, επέφεραν…πνίξιμο σ΄ όλο το παιχνίδι των Φαιάκων, που….στριμώχθηκαν για τα καλά στα…σχοινιά, με αποτέλεσμα να υποπέσουν σε αρκετά ατομικά και ομαδικά λάθη. Λάθη κραυγαλέα και μοιραία…

Συγχρόνως, οι νησιώτες, απέτυχαν και στο να πάνε πρώτοι στις φάσεις ή στο να βγάλουν το απαραίτητο αγωνιστικό πάθος.

Στην κυριολεξία, «ναυάγησαν» στο «Θ. Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης.

Ούτε μία ευκαιρία της προκοπής δεν είχαν.

Το παιχνίδι (το είδαν γύρω στα 1500 άτομα) κρίθηκε στο 3-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Τα γκολ της αναμέτρησης

Στο 21ο λεπτό, ο Μιχάλης Μανιάς, άνοιξε το σκορ με σουτ από επίκαιρη θέση, στο τόξο της επανορθωτικής περιοχής και μετά από λάθος της άμυνας (ομαδικό και ατομικό λάθος) στην πάσα που επιχείρησε ο Κοσμάς Τσιλιανίδης.

Στο ημίωρο, ο Αστέρας Τρίπολης, εκμεταλλεύθηκε λάθος κεφαλιά αμυντικού (Κ. Αρτυματάς), σε σέντρα του Μουνάφο. Ο Τόνσο έγινε αποδέκτης της μπάλας, πέρασε και τον τερματοφύλακα και σημείωσε το 1ο του γκολ με την φανέλα του Αστέρα.

Με την εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Νίκος Καλτσάς, πήρε έξυπνη, κάθετη πάσα (από Μουνάφο) και με πλασέ από δεξιά και πλάγια, έκανε το γκολ, αφού η μπάλα του έκανε το χατίρι στην κόντρα και στο δοκάρι (δεξί κάθετο) που χτύπησε στη συνέχεια.

Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 50 λεπτό με τον Μιχάλη Μανιά, ύστερα από ομαδική συνεργασία και πάσα του Τσιλιανίδη στον σκόρερ.

Στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα, οι γηπεδούχοι έπαιξαν και με το χρονόμετρο, ενώ οι νησιώτες, απλά περίμεναν να ολοκληρωθεί το...μαρτύριο.

* Μετά το 4-0 ο Αστέρας σημείωσε και πέμπτο γκολ με τον Καλτσά, που όμως ακυρώθηκε ως περίπτωση οφ-σάιντ.
* MVP του νικητή αναδείχθηκε ο Ροδίτης Μιχάλης Μανιάς, που πήρε αναμνηστική πλακέτα από χορηγό της ομάδας. Την απονομή έκανε ο συμπαίκτης του, Κώστας Γιαννούλης.
* Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Μιχάλης Καλαθενός απ’ τα Δωδεκάνησα.
* Μετά από αρκετούς μήνες, ο Μανώλης Μπέρτος του Αστέρα, πήρε κάποια λεπτά συμμετοχής στο σημερινό παιχνίδι, ώστε σιγά-σιγά να επανέλθει σε γνώριμο αγωνιστικό πρόσωπο.
* 1ο γκολ του διακριθέντα Τόνσο με τους «κιτρινομπλέ».
* Επιστροφή σε αγωνιστική δράση για τον Αργεντίνο Ισνάλντο.
* Εκτός αποστολής οι Στανισάβλεβιτς, Κυριακόπουλος, Μαδιδά (οι δύο τελευταίοι προέρχονται από τραυματισμό) για τον Αστέρα.
* Παρελθόν για τον ΑΟΚ Κέρκυρα οι Βιέρα Ελόνγκ Ντουαλά και Ντιόγκο Ζορντάο.
* Δεν ήταν σήμερα στην αποστολή του ΑΟΚ Κέρκυρα, οι Νούνες, Βάργκας, Τουράμ, Βενέτης, Μεληκιώτης και Γρομητσάρης.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΣΤΕΡΑΣ: Αθανασιάδης, Ιγκόρ (Μπέρτος), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (Ισνάλντο), Τόνσο, Καλτσάς, Μανιάς (Δουβίκας)

ΑΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑ:Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς, Κρητικός (Ζορμπάς), Ιωάννου, Σιόντης, Μπαλάφας, Επστάιν (Ντιόγκο), Σοιλέδης, Γεωργίου (Σπίνουλας), Παμλίδης, Γκόμες.

Δηλώσεις προπονητών

ΑΛΕΚΟΣ ΒΟΣΝΙΑΔΗΣ (ΑΟΚ Κέρκυρα)

» Είναι άσχημη ημέρα για εμάς και αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί. Ήταν η χειρότερη εμφάνισή μας. Ότι είχαμε χτίσει μέχρι τώρα το γκρεμίσαμε. Πληρώσαμε όλα τα λάθη μας. Παραλίγο να διαλυθούμε. Δίκαια η νίκη του Αστέρα. Δεν έχω δικαιολογίες. Δεν ακολουθήσαμε το πλάνο μας και επήλθε η κατάρρευση. Οφείλουμε να συνταχθούμε και να επιστρέψουμε, γιατί το αξίζουμε».

ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ (Αστέρας Τρίπολης)

«Οι παίκτες μου έκαναν το δύσκολο αυτό παιχνίδι να φαίνεται εύκολο. Συγχαρητήρια στην ομάδα και σε όλο το επιτελείο. Είναι σημαντική αυτή η νίκη. Εμείς βλέπουμε ήδη το επόμενο παιχνίδι. Δεν αφήνουμε τίποτα. Δεν σκέφτομαι την Ευρώπη, μόνο τον Απόλλωνα. Όσον αφορά για τις μετεγγραφές που με ρωτάτε, σας λέω ότι πρώτα θα το συζητήσουμε αυτό ενδ-οικογενειακά και έπειτα θα σας ενημερώσω».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα