Τ. Σαββίδης : «Το αύριο του Πανσερραϊκού θα είναι από τις Σέρρες»

15:37 2/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι η ομάδα που αποτελεί το αύριο του Πανσερραϊκού.

Η ομάδα που έχει τροφοδοτήσει με παίκτες για πολλά χρόνια την μεγαλύτερη ομάδα του Νομού Σερρών. Που παίρνει… «λιονταράκια» και τα κάνει «λιοντάρια». Ο Τάσος Σαββίδης ανέλαβε φέτος την πολύ σημαντική και ευαίσθητη θέση του προπονητή της ομάδας Νέων του Πανσερραϊκού με τον αδελφό του Ηλία να είναι ο υπεύθυνος αυτής της ομάδας. Δύο ποδοσφαιριστές που φόρεσαν και τίμησαν τη φανέλα του Πανσερραϊκού και θέλουν να «χτίσουν» τον Πανσερραϊκό του αύριο. Ο Τάσος Σαββίδης

μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για τη φετινή προσπάθεια της ομάδας Νέων του Σερραϊκού συλλόγου.

Ο Τάσος Σαββίδης αναλυτικά είπε στην ΕΡΤ Σερρών:

«Αναλάβαμε κάτω υπό πολύ δύσκολες συνθήκες την ομάδα, μετά τις 10 Οκτωβρίου και ενώ είχε μόλις έξι παίκτες στο ρόστερ. Ήταν ένα δύσκολο έργο και με μεγάλο βάρος, γιατί είναι μία ομάδα που είχε πολλές επιτυχίες στο παρελθόν και υπό αυτό το βάρος έπρεπε και εμείς να συνεχίσουμε. Θεωρώ πως φτιάξαμε μία ομάδα με αρκετά καλό επίπεδο για το σύντομο χρονικό διάστημα που είχαμε και ευχαριστούμε τις ομάδες της Ε.Π.Σ.Σερρών γιατί από τις περισσότερες βρήκαμε ανταπόκριση όταν ζητήσαμε παίκτες. Μας βοηθάει βέβαια και το γεγονός ότι το πρωτάθλημα ξεκινάει αργά( στις 17 Δεκεμβρίου), οπότε κάναμε και μία κάποια προετοιμασία».

Για το ρόστερ:

«Έχουμε 24 παίκτες μαζί με τον Γιαξή και τον Μακούση που προπονούνται με την πρώτη ομάδα και ηλικιακά ανήκουν σε εμάς, οπότε όταν δεν τους χρειάζεται ο προπονητής, ειδικά τον Γιαξή που είναι και επαγγελματίας θα έρχονται σε εμάς. Ποσοτικά είμαστε πολύ καλά και ποιοτικά επίσης για το διάστημα που είχαμε. Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε και άλλους παίκτες με μεγαλύτερη ποιότητα, αλλά είμαστε καλά».

Για το αν υπάρχουν παίκτες απ’ όλο το νομό:

«Έχουμε πάρει παίκτες από πολλά μέρη. Μιλήσαμε πρώτα με τους ποδοσφαιριστές που θέλαμε και όταν βρήκαμε θετική ανταπόκριση μιλήσαμε και με τις ομάδες και παρόλο που ήταν μετά τις 15 Οκτωβρίου και ήταν δύσκολο σημείο, γιατί όλες είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους και δεν είναι και το πιο εύκολο να χάνεις παίκτη που υπολογίζεις, οι περισσότεροι πρόεδροι έβαλαν πλάτη και το εγχείρημα επιτεύχθηκε. Σίγουρα θα θέλαμε να υπάρχουν παίκτες από όλο το νομό, αλλά επειδή έγιναν όλα πολύ γρήγορα φέτος δεν μπόρεσε να γίνει και αυτό. Είναι όμως η βούληση μας. Δεν μπορείς να τους έχεις όλους βέβαια, κάποιοι θα πάνε και σε άλλες ομάδες, αλλά εμείς θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Έχουμε π.χ έναν παίκτη φέτος που έπαιζε στα Πορρόϊα, είναι από την Καστανούσα και πηγαινοέρχεται κάθε μέρα. Έχουμε παίκτες από το Χρυσό, την Σκοτούσσα, τα Καλά Δένδρα, την Αναγέννηση, τον Λιθότοπο, τη Νιγρίτα, τη Βέργη και ξεχνάω σίγουρα και κάποιους».

Για το αν είδε απαξίωση για τον Πανσερραϊκό:

«Όσο και αν είχε απαξιωθεί ο Πανσερραϊκός… είναι Πανσερραϊκός. Όλοι ανδρωθήκαμε μέσα από την ομάδα και ο κόσμος τον αγαπάει, αλλά δεν είχε την ευκαιρία να το δείξει. Φέτος που γίνεται μία προσπάθεια στην πρώτη ομάδα, χωρίς να έχει δείξει κάτι για την ώρα με τα αποτελέσματα, νομίζω ότι έχει αρχίσει να ενεργοποιείται περισσότερο. Το όνομα του Πανσερραϊκού θα είναι πάντα μαγνήτης».

Για τον στόχο:

«Στόχος είναι να ετοιμάσουμε όσους περισσότερους παίκτες μπορούμε για την πρώτη ομάδα. Όταν είσαι Πανσερραϊκός φυσικά στόχος είναι η νίκη σε όλα τα ματς, αλλά βασικός στόχος είναι η δημιουργία παικτών».

Για το αν η περίπτωση του 16χρονου Γιαξή είναι κίνητρο για τους παίκτες:

«Σίγουρα είναι κίνητρο. Ο Κυριάκος είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, καλός χαρακτήρας και καλός μαθητής. Αν έχεις ποδοσφαιρικό εγωισμό λες γιατί ο Γιαξής κι όχι και εγώ; Είναι σίγουρα κίνητρο και θα χαρούμε αν το έχουν οι παίκτες».

Για το αν θα υπάρξει αξιολόγηση των Ιανουάριο:

«Η αξιολόγηση θα γίνει κυρίως το επόμενο καλοκαίρι, ωστόσο τον Ιανουάριο αν κρίνουμε ότι πρέπει να έρθει κάποιος παίκτης που είναι καλός και παίζει στην ομάδα του και θέλει να έρθει θα το προσπαθήσουμε. Όχι για να βοηθήσουμε την ομάδα να κερδίζει, αλλά για να έχουμε ποιοτικότερο υλικό και μία προοπτική περισσότερη».

Για τους παίκτες που παρακολουθούν:

«Ο Ηλίας (Σ.Σ. ο Σαββίδης) βλέπει και τις Μικτές των άλλων Ενώσεων, ενώ τα Σαββατοκύριακα βλέπουμε από 3-4 παιχνίδια. Έχουμε μία λίστα, σκανάρουμε, παίκτες βγαίνουν, παίκτες μπαίνουν και έχουμε ήδη στα σχέδια μας και στο μυαλό μας παιδιά και για του χρόνου. Βλέπουμε βέβαια τα πάντα, όπως συμπεριφορά και χαρακτήρα, δεν αρκεί να είσαι καλός παίκτης».

Για το αν υπάρχει προοπτική να ανέβουν κάποιοι στην πρώτη ομάδα:

«Έχουμε ήδη συζητήσει για αυτό το θέμα με τον Περικλή Αμανατίδη. Το καλό είναι ότι ασχολείται με την ομάδα Νέων. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ζητάει παίκτες, είτε ονομαστικά από αυτούς που ξέρει, είτε αναλόγως με την θέση. Έχουμε ήδη κάνει κουβέντα για κάποιους».

Για το αν υπάρχει πρόβλημα με τις προπονήσεις και την έδρα:

«Εμείς εν αντιθέσει με την πρώτη ομάδα, έχουμε πάρει το γήπεδο του Κάτω Μητρουσίου το οποίο το φροντίζει ο κ. Χρήστος Μέγκλας, ήταν υπ’ ευθύνη του και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό και κάνουμε εκεί προπόνηση. Για τα παιχνίδια έχουμε δηλώσει έδρα τα γήπεδα του Χρυσού και της Σκοτούσσας και ευχαριστούμε τις ομάδες για αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα