Ντουμπάι: Ένας Robocop στην υπηρεσία της αστυνομίας (video)

12:14 25/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως αναπόσπαστο μέλος της Αστυνομίας του Ντουμπάι, ανέλαβε υπηρεσία, την περασμένη Κυριακή, ο πρώτος Robocop στον κόσμο. Η ύπαρξή του ήταν γνωστή από το 2015, αλλά πριν από λίγες ημέρες, το ρομπότ αστυνομικός καλωσόριζε τους επισκέπετες στην είσοδο της 4th Gulf Information Security Expo Conference (GISEC).

Ο ταξίαρχος Αμπντάλα

Μπιν Σούλταν δήλωσε στην «Gulf News»: «προτιθέμεθα να έχουμε περισσότερα ρομπότ στο μέλλον για εργασίες αστυνόμευσης. Έως το 2030, θα θέλαμε πολύ το 25% περίπου της συνολικής δύναμης να είναι ρομπότ».

Το ύψος του Ρόμποκοπ είναι 1,7 μέτρα και το βάρος του 100 κιλά. Αν και το βλέμμα του είναι «κενό», διαθέτει μια γκάμα εκφράσεων. Μια από τις «αποστολές» του είναι να συνδράμει αξιωματικούς της αστυνομίας στην ταυτοποιήση παραβατών. Ακόμα είναι σε θέση να δεχθεί πληρωμές (προφανώς προστίμων). Στο «λεξικό» του, το ρομπότ διαθέτει όλα τα απαραίτητα δεδομένα, που του επιτρέπουν να μιλά έξι γλώσσες, μεταξύ των οποίων Αραβικά και Αγγλικά.

Ο ταξίαρχος Χαλίντ-Νάσερ αλ Ραζούκι, ανέφερε στην Emirates 24/7 News: «Με στόχο να βοηθήσει τους πολίτες στα mall ή στον δρόμο, ο Robocop είναι η τελευταία προσθήκη στη δύναμη και έχει σχεδιαστεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε το έγκλημα, να διατηρούμε την πόλη ασφαλή και να διατηρήσουμε υψηλά τα επίπεδα ευτυχίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: RT

Keywords
Τυχαία Θέματα