ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 25-05-2017

11:28 25/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινάει στην Καβάλα η 3η Έκθεση Προώθησης Τοπικών Προϊόντων SYNERGIA 2017 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, εγκαινιάζει αύριο στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη Καβάλας, την 3η Έκθεση Προώθησης Τοπικών Προϊόντων SYNERGIA 2017 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή από αύριο από τις16:00 έως τις 22:00

και το Σάββατο 27 Μαΐου από τις 10:00 έως τις 22:00.
Στην 3η SYNERGIA συμμετέχουν περισσότεροι από 100 παραγωγοί και φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό. Παράλληλα, θα λάβουν χώρα απευθείας συναντήσεις (B2B) μεταξύ φορέων και επαγγελματιών που ασχολούνται αφενός με την παραγωγή, αφετέρου με την κατανάλωση-διάθεση-τουρισμό.
Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν δύο ημερίδες, μία για τα τοπικά προϊόντα και μία για τις σχετικές χρηματοδοτικές δυνατότητες.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν 7 δημόσιες παρασκευές τοπικών συνταγών με την χρήση τοπικών προϊόντων ενώ παραδοσιακά συγκροτήματα θα χορέψουν τοπικούς χορούς.
Σημειώνεται τέλος, πως η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει εξασφαλίσει δωρεάν μετακίνηση με τακτά δρομολόγια λεωφορείων από το κέντρο της Καβάλας προς το Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης».

Κινήματα

Εθελοντισμός

Η πόλη της Ξάνθης, πέμπτος σταθμός του Προγράμματος «προΣΦEEρουμε»

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣΦΕΕρουμε» του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) με σκοπό την υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και ιδιαίτερα παιδιών, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Πασχάλη Αποστολίδη, θα επισκεφθούν σήμερα την πόλη της Ξάνθης.
Σκοπός της επίσκεψης θα είναι η διάθεση φαρμακευτικού, υγειονομικού υλικού, ειδών πρώτης ανάγκης και εκπαιδευτικού υλικού στο Παράρτημα ατόμων με αναπηρία Ξάνθης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα ανωτέρω είδη αποτελούν δωρεά του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και των εταιριών μελών του. Παράλληλα, κοινωνικός λειτουργός και νοσηλευτής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική συνάντηση για τα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό της Δομής με στόχο την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα αγωγής υγείας και προσφοράς σύμφωνα με τις θεμελιώδεις Αρχές του Ερυθρού Σταυρού.

Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης: Εκπαίδευση Πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Α.Μ.Θ. – Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας πραγματοποιεί σήμερα πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών σε Βασικές Πρώτες Βοήθειες.
Η παρουσίαση θα γίνει στην έδρα του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης, Τέρμα Σπανδωνίδη στην Χρύσα Ξάνθης, σήμερα και ώρα 9:30π.μ. – 12:30μ.μ..
Θα διατεθεί δωρεάν υγειονομικό – φαρμακευτικό – εκπαιδευτικό υλικό, για τις ανάγκες των εκπαιδευομένων του Παραρτήματος, αναφέρει ο Πρόεδρος του ΚΚΠ-ΠΑΜΘ Σωτήρης Σωτηριάδης

ΔΠΘ

Συνέδριο για το αρχαίο Δράμα

Διεθνές Συνέδριο με θέμα ‘Αρχαίο Δράμα, Δίκαιο και Πολιτική’ θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως τις 27 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή υπό την αιγίδα των Νομικών Σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σε σύμπραξη με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Επίσης, θα συμμετάσχουν μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες των δύο Νομικών Σχολών που ασχολήθηκαν κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος με τη συγκεκριμένη θεματική και θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα συμπεράσματα των μελετών τους.

Παραχώρηση στο ΔΠΘ του «Δασικού Χωριού Ελατιάς» στη Δράμα

Υπεγράφη η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, σύμφωνα με την οποία παραχωρείται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μέρος των κτιρίων και υποδομών του Οικιστικού Συγκροτήματος Εργοταξίου Ελατιάς Δράμας (Ο.Σ.Ε.Ε.Δ), γνωστό ως «Δασικό Χωριό Ελατιάς».
Στις άμεσες προτεραιότητες και προθέσεις του Ιδρύματος είναι η ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Περιβαλλοντικής – Αθλητικής Εκπαίδευσης και Έρευνας στις εγκαταστάσεις Ελατιάς Δράμας και η λειτουργία του ως μόνιμο κέντρο κατάρτισης των υπαλλήλων των υπουργείων σε θέματα περιβάλλοντος.
Παράλληλα να απευθύνεται στους μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της χώρας, Σκοπός της παραχώρησης είναι η κάλυψη των αναγκών διαμονής και στέγασης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών τμημάτων του ΔΠΘ.
Τέλος θα καλύπτονται και οι ανάγκες των φοιτητών Ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ καθώς και άλλων προγραμματικών συνεργασιών του Δ.Π.Θ.

Aυτοδιοίκηση

Πρόγραμμα Εναρμόνισης Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, ενημερώνει τους δημότες, για το πρόγραμμα «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» του ΕΣΠΑ για το 2017-2018, που αφορά και στη συμμετοχή των παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Κομοτηνής και Μελέτης.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μαζί με την εκτύπωση της «Αίτησης- Δήλωσης» που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, θα συμπληρώνονται έως και τις 9/06/2017 στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ.
Για την εξυπηρέτηση των δημοτών σχετικά με το Πρόγραμμα, η ΔΚΕΠΠΑΚ λειτουργεί καθημερινά από Τετάρτη έως Παρασκευή 09 Ιουνίου από 08:00 έως 14.30.
Εγγραφές-επανεγγραφές σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Τοπείρου
Από 1 μέχρι 20 Ιουνίου θα γίνονται εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων που γεννήθηκαν από 1/1/2013 μέχρι 31/3/2015, στα τμήματα παιδικών σταθμών Μαγγάνων, Εξοχής, Αβάτου και Τοξοτών.
Τα εγγραφόμενα στους παιδικούς σταθμούς παιδιά προέρχονται κατά κύριο λόγο από την περιοχή του εδρεύει το τμήμα παιδικού σταθμού στον οποίο ανήκουν, χωρίς να αποκλείεται και η περίπτωση εγγραφής παιδιού που διαμένει σε όμορη περιοχή και η εγγραφή είναι εφικτή λόγω της ύπαρξης κενής θέσης ή με την εγγραφή εξυπηρετείται ιδιαίτερα οξυμένη κοινωνική ανάγκη των γονέων και με σειρά προτεραιότητας την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Σύλλογοι

Hμέρα υιοθεσίας» για αδέσποτα στις 28 Μαΐου στην Ξάνθη

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ξάνθης «Βάτραχοι», ο Φιλοζωϊκός Όμιλος Ξάνθης και ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης διοργανώνουν την εκδήλωση «Υιοθέτησε ένα αδέσποτο, σώσε μια ζωή» σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης και την Διεύθυνση περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής , την προσεχή Κυριακή, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00, στο θεματικό πάρκο Λιμνίο στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί για την ελεύθερη κυκλοφορία κατοικίδιων ζώων.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκεται κτηνίατρος προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τις ανάγκες και την φροντίδα που χρειάζονται οι τετράποδοι φίλοι μας.

Γυναίκα και Δημιουργία: «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

Την προσεχή Κυριακή και ώρα 10:00 ο σύλλογος «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» του Ροδόπης με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής θα προβεί στον εθελοντικό καθαρισμό των παραλιών Αρωγής και Φαναρίου Ροδόπης από απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά.
Η δράση εντάσσεται στην εκστρατεία «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2017».

Πολιτισμός

Ο Νικόλας Σεβαστάκης στο «Δύο»Ξάνθης

Τον Νικόλα Σεβαστάκη και το βιβλίο του «Φαντάσματα του καιρού μας – Αριστερά, κριτική, φιλελεύθερη δημοκρατία» παρουσιάζουν αύριο το βράδυ (20.00) το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι εκδόσεις «Πόλις».
Τα βιβλίο προλογίζει ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης και δικηγόρος Κώστας Γούναρης. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Κομοτηνής Σαμή Καραμπουγιούκογλου.

Θεατρική παράσταση της Πολιτιστικής Κίνησης

Τη Θεατρική παράσταση της Θεατρικής Ομάδας της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης «Το έβδομο ρούχο» της Ευγενίας Φακίνου θα παρουσιαστεί σήμερα, αύριο και το Σαββατοκύριακο στις 9.00 το βράδυ στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης. Το έργο ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή του Δημήτρη Μαυρίκιου.

9ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη


Η κινηματογραφική Λέσχη της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, σε συνεργασία με το Instituto Cervantes, το Ισπανικό Προξενείο και το φροντιστήριο «ΔΙΑΣ» παρουσιάζουν το 9ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη, έως και τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 στις [21.00] Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Πληροφορίες αναλυτικά το πρόγραμμα www.fex.org.gr

Τα πουλιά της άνοιξης τα αηδόνια

Το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ» διοργανώνει την μουσικοχορευτική παράσταση που διοργανώνει με τίτλο πουλιά, της άνοιξης τα αηδόνια…». Η παράσταση, που είναι ένα αφιέρωμα στην άνοιξη, θα λάβει χώρα αύριο στις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα του Κοινωνικού Κέντρου που βρίσκεται στην πλατεία του Μαγικού. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Στην παράσταση, την οποία σκηνοθέτησε και επιμελήθηκε ο δάσκαλος παραδοσιακών χορών, Κυριάκος Αθανασιάδης, συμμετέχουν τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Κοινωνικού Κέντρου, παιδικό και ενηλίκων. Την εκδήλωση πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια» .

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, καβαλα, νέα, μαΐου, αμθ, σφεε, σταυροι, εεσ, προσφορες, ελλαδα, δραμα, θεσσαλονικη, κομοτηνη, θεατρο, δπθ, συμμετοχή, κδαπ, ιουνίου, γυναικα, δραση, καιρος, βιβλιοπωλείο, ερα, cervantes, διασ, ξανθη, org, κινηση στους δρομους, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, σταυρος δημας, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, δωρο πασχα 2012, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, τελη κυκλοφοριας 2013, Ημέρα του παιδιού, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, δικαιολογητικα, cervantes, ημερομήνια, αδεσποτα, δημοκριτειο, αδεσποτο, δπθ, δρομολογια λεωφορειων, δωρεαν, εδρα, θεμα, πλαισιο, προγραμμα, ωρα, αθανασιαδης, αμθ, ανοιξη, αναπηρια, βιβλιο, βραδυ, βρισκεται, γινει, γινονται, γονεις, γραφεια, δασκαλος, δευτερα, διευθυνση, δρομολογια, εγγραφη, εγγραφες, ευκαιρια, αιθουσα, εκθεση, εκπαιδευση, εκστρατεια, εξυπηρετηση, ερα, ετων, ετος, ζωης, ζωων, ιδρυση, υφυπουργος, υγειονομικο, ισπανικο, ιστορικο, εκδοσεις, κρατικο, λειτουργια, λεσχη, λογο, μαΐου, ομιλος, παιδια, παρουσιαση, σαββατο, συζητηση, σειρα, συμμετοχή, τμημα, φεστιβαλ, φροντιστηριο, αυγερινος, ειδη, φιλοι, χωρα, ιδιαιτερα, ηλεκτρονικα, ιουνίου, κωστας, κυριακη, org, πληροφοριες, σωτηρης, θεματα, υγειας, υλικα, υλικο
Τυχαία Θέματα