Αλεξανδρούπολη: Bryan Larson «προτεραιότητα μας να βγει η Ελλάδα από την κρίση»

11:50 25/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

« Οι ΗΠΑ στέκονται δίπλα στην Ελλάδα και προτεραιότητα μας είναι να δούμε την Ελλάδα να επιτυγχάνει και να αναπτύσσεται και να ξεφεύγει από αυτήν την οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται τώρα δυνατά, σταθερά ,» δήλωσε εχτές βράδυ από την Αλεξανδρούπολη

ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα κ.Larson, μετά την επίσκεψη του στο λιμάνι της πόλης ,τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στον Έβρο.
Ο κ.Larson ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα για τα σχέδια αλλά και τις δυνατότητες του λιμανιού ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του από τις επαφές που είχε και με τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που ακολούθησε ο κ.Larson έκανε αναφορά στα θέματα της ενέργειας και ιδιαίτερα στον αγωγό tap ,ενώ εκτίμησε πως αυτή η σημαντική επένδυση θα μπορέσει να προσεγγίσει και άλλους επενδυτές στο μέλλον. «Αυτά τα ενεργειακά έργα ανεβάζουν τον ανταγωνισμό και είναι καλό για όλα τα βαλκάνια,» είπε.

«Η όλη επίσκεψη δεν αφορά μια επικοινωνιακή «φούσκα», ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά επισκέψεων αξιωματούχων αλλά και σημαντικών επιχειρηματιών οι οποίοι θα συνεχίσουν το επόμενο χρονικό διάστημα,» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

«Η αίσθηση μας είναι ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον έξω από τα σύνορα, όμως η αυξανόμενη επιθυμία για να παρέμβουν στο λιμάνι δίνει την αίσθηση ότι έχει φτάσει η στιγμή που θα δούμε πρωτόγνωρα πράγματα στην περιοχή μας ,» είπε ο κ. Δούκας ,χαρακτηρίζοντας πολύ χρήσιμη την επίσκεψη του κ .Larson

Νωρίτερα ο κ.Larson επισκέφθηκε την εταιρεία Prisma την μοναδική ελληνική εταιρεία η οποία τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (SERN) στην Γενεύη.
Όπως δήλωσε « Η Prisma Ηλεκτρονικά , αποτελεί παγκόσμιας κλάσης παράδειγμα επιτυχημένης ελληνικής επιχείρησης ,η οποία δείχνει την δυναμική και την ικανότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και ξεχωρίζει όχι μόνο στα εμπορικά αποτελέσματα αλλά και στα ίδια τα επιστημονικά με τις συνεργασίες που έχει αποκτήσει σχεδόν σε όλο τον κόσμο.»
Η Prisma η οποία συνεργάζεται με περισσότερους από 150 ερευνητές σε διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά Ινστιτούτα σε όλη την Ευρώπη, παρέχει τεχνολογικές λύσεις για επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ μέσω του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης σχεδιάζει ,αναπτύσσει και παράγει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων πληροφορικής ,ασύρματων συστημάτων και ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών.

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα