Νίκη ουσίας του Ρόσμπεργκ στο ιταλικό Γκραν Πρι

19:11 4/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O Νίκο Ρόσμπεργκ πήρε μια πολύ σημαντική, από βαθμολογικής και ψυχολογικής πλευράς, νίκη, κερδίζοντας το Γκραν Πρι της Ιταλίας στην πίστα της Μόντσα.

Η νίκη του έγινε πιο εύκολη από τη στιγμή που ο κυριότερος αντίπαλός του στο πρωτάθλημα και κάτοχος της pole στο συγκεκριμένο αγώνα, Λιούις Χάμιλτον, έκανε πολύ κακή εκκίνηση πέφτοντας από την 1η στην 6η θέση στον πρώτο γύρο. Το καλύτερο που μπόρεσε να καταφέρει στη συνέχεια

ο Βρετανός πιλότος της Mercedes ήταν να ανέβει μέχρι τη δεύτερη θέση, τερματίζοντας 15 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ρόσμπεργκ.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα σημαίνει ότι η διαφορά μεταξύ των δύο πιλότων στην κατάταξη είναι μόλις δύο βαθμοί, με επτά αγώνες να απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος.

Οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ράικονεν προσέφεραν κάποια παρηγοριά στους χιλιάδες οπαδούς της Ferrari που κατέκλυσαν την ιταλική πίστα, τερματίζοντας στην 3η και 4η θέση. Η καλύτερη μάχη, έγινε για την πέμπτη θέση του αγώνα, ανάμεσα στους Βάλτερι Μπότας της Williams και Ντάνιελ Ρικιάρντο της Red Bull, με τελικό νικητή τον τελευταίο χάρη σε ένα πολύ αποφασιστικό προσπέρασμα έξι γύρους πριν το τέλος.

Έβδομος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν με τη δεύτερη Red Bull, ενώ όγδοος ήταν ο Σέρχιο Πέρες με Force India. Στο τελευταίο του ιταλικό Γκραν Πρι, ο Φελίπε Μάσα, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Φόρμουλα 1 στο τέλος της χρονιάς, ήταν ένατος, ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με τη δεύτερη Force India.

Επόμενο ραντεβού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 1 την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στο νυχτερινό αγώνα που γίνεται στους δρόμους της Σιγκαπούρης στο σιρκουί Μαρίνα Μπέι.

Keywords
Τυχαία Θέματα